Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής (8.2.26) στην Καλλιθέα, όταν ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών έπεσε σε σιντριβάνι πλατείας, περιγράφει ο άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό και προσπάθησε να του σώσει τη ζωή, δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες.
Το μικρό παιδί νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αφού ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το σιντριβάνι της πλατείας Κύπρου στην Καλλιθέα. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, καθώς του έκαναν ΚΑΡΠΑ για περίπου 40 λεπτά.
Ο Γιώργος Μαρκουράκης, σεφ σε κατάστημα εστίασης της περιοχής, ήταν ο άνθρωπος που έσπευσε να προσφέρει πρώτες βοήθειες στο κοριτσάκι και να ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ.
«Υπήρχε πανικός, όχι βοήθεια»
«Ανέβηκα πάνω για να βγάλω κάποιες φωτογραφίες στο μαγαζί, την ώρα που είχαμε κόσμο, και έτυχε να βρεθώ μπροστά σε ένα περιστατικό. Είδα κάποιους ανθρώπους, πιο πίσω, να τρέχουν πανικόβλητοι κρατώντας ένα μωρό στα χέρια. Στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για κάτι θετικό, ότι είχε συμβεί κάτι χαρμόσυνο. Ξαφνικά, όμως, είδα να αφήνουν το παιδί κάτω και τότε κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Δεν υπήρχε ηρεμία, υπήρχε μόνο ταραχή, φόβος, άγχος, πανικός. Κατάλαβα ότι εκείνη τη στιγμή στο παιδί δεν προσέφεραν βοήθεια, αντίθετα του έκαναν κακό. Δεν υπήρχαν οι πρώτες βοήθειες όπως θα έπρεπε», αναφέρει στο newsit.gr ο Γιώργος Μαρκουράκης.
«Του έκανα ΚΑΡΠΑ και άρχισε να βγάζει υγρά από τη μύτη»
«Έφυγα από το σημείο που βρισκόμουν, πήγα στο παιδί και προσπάθησα να του δώσω αναπνοή, να κάνω ΚΑΡΠΑ, να προσφέρω πρώτες βοήθειες. Στην αρχή δεν με άφηναν. Αναγκάστηκα να πω ψέματα ότι είμαι γιατρός για να με αφήσουν. Ξεκίνησα ΚΑΡΠΑ, έδωσα αναπνοές και συνέχισα. Κάποια στιγμή το παιδί άρχισε να κάνει εμετό, τα έβγαλε πάνω μου. Το γύρισα στο πλάι και είδα ότι άρχισε να βγάζει υγρά από τη μύτη. Έσκυψα, πλησίασα το αυτί μου στο στόμα και στη μύτη του για να ακούσω αν υπάρχει αναπνοή, αν περνάει αέρας, προσπάθησα να ελέγξω αν έχει σφυγμό», περιγράφει.
«Μην το κουνάτε, αφήστε το σε μένα»
«Τη στιγμή που έκανε εμετό, είδα έναν άνθρωπο δίπλα μου –δεν ξέρω αν ήταν γονιός, συγγενής ή αδερφός– να παίρνει το παιδί, να το κουνάει, να το ταρακουνά και να το αφήνει ξανά κάτω. Τότε τους είπα: “Αφήστε το παιδί σε μένα, μην το κουνάτε”. Εκείνη τη στιγμή έφτασαν οι αστυνομικοί. Το είδαν, το γύρισαν στο πλάι ή μπρούμυτα, δεν θυμάμαι ακριβώς, του έκαναν μία δύο κινήσεις, το πήραν αγκαλιά και έτρεξαν. Αυτό ήταν», τονίζει.
«Προσπάθησα να δω αν αναπνέει»
«Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού άρχισε να τρέχει πίσω από το περιπολικό που περνούσε εκείνη την ώρα για να τους πει ότι εδώ έχει συμβεί κάτι σοβαρό, ότι πρόκειται για ένα κοριτσάκι, ότι είναι πνιγμένο. Ήρθαν οι αστυνομικοί, πήραν το παιδί και από εκεί και μετά έγιναν όσα γνωρίζετε. Δεν μπορώ να σου πω αν το παιδί είχε σφυγμό. Προσπάθησα να ελέγξω, αλλά δεν με άφηναν. Πλησίασα το αυτί μου στο στόμα και στη μύτη του για να δω αν υπάρχει αναπνοή», καταλήγει.
Καταγγελίες από κατοίκους
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, το συγκεκριμένο σιντριβάνι θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει καμία προστασία για τα μικρά παιδιά.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν στο newsit.gr, στο ίδιο σημείο έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν ατυχήματα με παιδιά.
«Σ’ αυτό το σιντριβάνι, επειδή είμαι χρόνια εδώ πέρα, έχουν πέσει κι άλλα παιδάκια. Και τα έχουν βγάλει γιατί είναι από δίπλα οι γονείς και προστατεύουν. Αυτό το παιδάκι πρέπει να ήταν στα μαγαζιά και δεν πρόλαβαν να το δουν. Αλλά είναι επικίνδυνο το σιντριβάνι», αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.







































































































