Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο

Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας είναι οι χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Απλό, χορταστικό και γεμάτο γεύση, θυμίζει το φαγητό που ετοίμαζαν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας.

Η γεύση της απλότητας

Πρόκειται για ένα πιάτο που γίνεται όλο μέσα σε ένα ταψί, χωρίς περίπλοκα βήματα ή μεγάλη προετοιμασία. Αν κόψουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια, ψήνονται ταυτόχρονα με τις μπριζόλες, ώστε το φαγητό να βγει έτοιμο και ομοιόμορφο.

Ένα μικρό μυστικό για περισσότερη νοστιμιά είναι να χαράξετε τις μπριζόλες περιμετρικά στα σημεία με το λίπος, ώστε να αφήσουν περισσότερη γεύση στο ταψί.

Για να συνοδέψετε αυτό το φαγητό, μια φρέσκια ντοματοσαλάτα και ψωμί είναι ό,τι πρέπει. Αν θέλετε να το απογειώσετε, μια σως φέτας ταιριάζει εξαιρετικά με το ψητό κρέας και τις πατάτες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Ο τρόπος εκτέλεσης

Αρχικά, χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν μια ωραία σάλτσα.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε ένα ταψί ή σε γάστρα τις πατάτες και τις μπριζόλες, και τα περιχύνουμε με το μείγμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το νερό.

Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 50 λεπτά.

Το τελικό ψήσιμο

Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το σκέπασμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, ώστε να ροδίσουν οι μπριζόλες και οι πατάτες.

Στο τέλος, μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη, αλλά πάντα μετά το ψήσιμο για να μην πικρίσει το φαγητό.

Έτσι, έχουμε έτοιμο ένα πιάτο που μοσχοβολάει ελληνική κουζίνα και φέρνει στο τραπέζι γεύσεις που θυμίζουν οικογενειακά Κυριακάτικα μεσημέρια.

Exit mobile version