Η επιλογή των σωστών πόμολων και λαβών επίπλων και η εγκατάσταση τους μπορεί να ανανεώσει ριζικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα τους. Δεν αποτελούν απλώς λειτουργικά κομμάτια που βοηθάνε στο άνοιγμα των συρταριών και ντουλαπιών, αλλά είναι και διακοσμητικά στοιχεία που αποπνέουν τον προσωπικό σας χαρακτήρα στον χώρο σας.
Με την ποικιλία σχεδίων, υλικών και χρωμάτων που μπορείτε να βρείτε από αξιόλογες εταιρείες, μπορεί να γίνει γρήγορα και οικονομικά, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα σε καινούργια έπιπλα.
Η διαδικασία της τοποθέτησης είναι σχετικά εύκολη και θα χρειαστείτε μόνο μερικά εργαλεία και ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες.
Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο με την βοήθεια της Zalonis βήμα βήμα την τοποθέτηση των πόμολων και των λαβών επίπλων ώστε να προβάλλετε το προσωπικό σας γούστο στα έπιπλα του σαλονιού και της τραπεζαρίας.
Τι θα χρειαστείτε;
Πριν ξεκινήσετε τη τοποθέτηση των πόμολων και των λαβών , συγκεντρώστε σε ένα σημείο τα παρακάτω εργαλεία:
Νέα πόμολα και λαβές επίπλων με τις αντίστοιχες βίδες τους
Δράπανο
Μέτρο ή μια αυτοκόλλητη ταινία ή αλφαδιά
Μολύβι
Στόκος ή κόλλα ( σε περίπτωση που χρειάζεται να κλείσετε τρύπες από παλαιότερα πόμολα)
Βήμα 1:
Πριν την τοποθέτηση των νέα πόμολα και των λαβών, σιγουρευόμαστε ότι οι επιφάνειες των επίπλων είναι καθαρές και στεγνές.
ΠΟΜΟΛΑΚΙ ΕΠΙΠΛΟΥ R953 ΧΡΩΜΙΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ
Σε περίπτωση που το έπιπλο είχε προηγούμενα εξαρτήματα και θέλουμε την αντικατάστασή τους, τα αφαιρούμε και καθαρίζουμε την περιοχή. Αν υπάρχουν ήδη τρύπες , τις γεμίζουμε με λίγο στόκο ή μια ειδική κόλλα.
Βήμα 2:
Μετράμε την απόσταση μεταξύ των υπαρχόντων τρυπών ή την απόσταση που θέλουμε να έχουν τα νέα πόμολα. Αν τοποθετούνται για πρώτη φορά, βάζουμε με το μολύβι ένα σημάδι στις θέσεις τους.
Χρησιμοποιούμε το μέτρο ή την αλφαδιά για να σιγουρευτούμε ότι οι τρύπες είναι ευθυγραμμισμένες.
ΛΑΒΙΤΣΑ ΕΠΙΠΛΟΥ C1177 / ΡΟΖ ΜΑΤ
Αν διαπιστώσουμε ότι οι νέες λαβές έχουν διαφορετική διάσταση από τις παλιές, τότε πρέπει να ανοίξουμε νέες τρύπες.
Βήμα 3:
Χρησιμοποιούμε το δράπανο για να ανοίξουμε τις τρύπες. Καλύτερα να ξεκινήσουμε με ένα λεπτό πάχος 2 – 3 m.m και να δημιουργήσουμε μια μικρή τρύπα ώστε στη συνέχεια να αυξήσουμε τις διαστάσεις με ένα μεγαλύτερο τρυπάνι, αν χρειάζεται.
Βήμα 4:
Αφού ολοκληρώσουμε τις τρύπες, τοποθετούμε στη θέση τους τα νέα πόμολα και τις λαβές για έπιπλα και βιδώνουμε προσεκτικά με ένα απλό κατσαβίδι.
Βήμα 5:
Σιγουρευόμαστε ότι είναι ευθυγραμμισμένα και δεν είναι ούτε πολύ σφιχτά αλλά ούτε και χαλαρά.
Η τοποθέτηση των νέων πόμολων και λαβών είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να ανανεώσει την όψη και τη λειτουργία των επίπλων σας.
Η εγκατάσταση των κατάλληλων εξαρτημάτων επίπλων μπορεί να μεταμορφώσει την αισθητική τους. Η εταιρεία Zalonis με πολυετή εμπειρία στα εξαρτήματα επίπλων, διαθέτει πόμολα και λαβές επίπλων. Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων από εξαιρετικής ποιότητας υλικά είναι διαθέσιμη online για να επιλέξετε ό,τι χρειάζεστε στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.