Με συγκίνηση και αποφασιστικότητα, πολίτες συγκεντρώθηκαν ξανά στο Σύνταγμα για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, γράφοντας τα ονόματά τους με κόκκινη μπογιά μπροστά από τη Βουλή.
Μια σιωπηλή διαμαρτυρία με ισχυρό μήνυμα
Η νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, με πλήθος κόσμου να αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Κεντρική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η κίνηση των συγγενών των νεκρών —ανάμεσά τους και ο Πάνος Ρούτσις— που έγραψαν ξανά στο έδαφος τα ονόματα των αγαπημένων τους προσώπων, χρησιμοποιώντας κόκκινη μπογιά, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Παρουσία πολιτών και φόβος αστυνομικής παρέμβασης
Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν τον κόσμο να παραμείνει στο σημείο, εκφράζοντας την ανησυχία τους για πιθανή επέμβαση της αστυνομίας. Παρότι υπήρχε έντονη παρουσία δυνάμεων ασφαλείας, αυτές παρέμειναν σε απόσταση, χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια.
Η στιγμή μέσα από εικόνες και βίντεο
Η εκδήλωση αποτυπώθηκε μέσα από βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα, μεταφέροντας το κλίμα συγκίνησης και σεβασμού που επικράτησε.
Ο Ηλίας Παπαγγελής και άλλοι γονείς των θυμάτων των Τεμπών μαζί με τα παιδιά της Ομάδας @mexritelous ξαναβάφουν τα ονόματα των 57 νεκρών στο Έγκλημα στα Τέμπη.
Οσοι περίμεναν και ήλπιζαν πως ο χρόνος και οι βροχές θα τα ξεβάψουν, ήταν βαθιά νυχτωμένοι. pic.twitter.com/H7yKMhwnqq— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) October 19, 2025
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.