Ο Πάνος Ρούτσι συνεχίζει για τέταρτη ημέρα την απεργία πείνας στο Σύνταγμα, με μοναδικό αίτημα την εκταφή του γιου του που χάθηκε στα Τέμπη. Στο πλευρό του πλέον βρίσκεται κι ένας άλλος πατέρας, ο κ. Δημήτρης, ο οποίος αποφάσισε να μπει στον ίδιο δρόμο αγώνα.
Η φωνή των γονιών στο Σύνταγμα
Με το σύνθημα «Να μην χαθούν άλλες ζωές για τα κέρδη τους», οι δύο άνδρες ενώνονται σε έναν κοινό σκοπό: να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη των παιδιών, να διεκδικήσουν δικαιοσύνη και να απαιτήσουν αλήθεια.
Στο Σύνταγμα καταφθάνουν καθημερινά πολίτες, στέλνοντας μηνύματα στήριξης ή περνώντας από κοντά για να σταθούν δίπλα στον αγώνα του Ρούτσι.
Χθες αποκάλυψε πως κάποιος πατέρας τον πλησίασε δηλώνοντας ότι θέλει να σταθεί στο πλευρό του. Σήμερα έγινε γνωστό ότι πρόκειται για τον κ. Δημήτρη, ο οποίος ξεκινά κι εκείνος απεργία πείνας.
«Θα σταθώ δίπλα σου, Πάνο, στον αγώνα που ξεκίνησες Μέχρι Τέλους· για τον Ντένι σου, για τα υπόλοιπα 56 θύματα των Τεμπών, για το μέλλον αυτής της χώρας και για το μέλλον των δικών μου παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση της ομάδας μέχρι τέλους
Η ομάδα «Μέχρι Τέλους» ανέφερε πως ξημέρωσε τέταρτη ημέρα απεργίας πείνας για τον Πάνο Ρούτσι, πατέρα του Ντένις, ενός από τους 57 που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών.
Από την πρώτη στιγμή δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν να του συμπαρασταθούν, να τον αγκαλιάσουν και να του ευχηθούν δύναμη. Στο σημείο πέρασαν και πολιτικοί, μόνο από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Η ομάδα σημειώνει ότι το πολιτικό σύστημα συνολικά παραμένει απόν, αποκομμένο από την κοινωνία, τρία χρόνια τώρα.
Η παρουσία του Δημήτρη
Ανάμεσα στους πολίτες που στάθηκαν δίπλα του ξεχωρίζει ο κ. Δημήτρης. Από την πρώτη ημέρα απέδειξε με λόγια και πράξεις πως είναι αποφασισμένος:
«Θα σταθώ δίπλα σου, Πάνο, στον αγώνα που ξεκίνησες Μέχρι Τέλους· για τον Ντένι σου, για τα υπόλοιπα 56 θύματα των Τεμπών, για το μέλλον αυτής της χώρας και για το μέλλον των δικών μου παιδιών».
Χθες το πρωί, επιστρέφοντας στην Αθήνα, δήλωσε ότι ξεκινά κι εκείνος απεργία πείνας για να σταθεί ακόμη πιο έμπρακτα στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι.
Πατέρας δίπλα σε πατέρα
Η εικόνα είναι δυνατή: ένας πατέρας δίπλα σε έναν άλλο, ένας άνθρωπος δίπλα σε άνθρωπο.
«Ο κόσμος μας δεν θα αλλάξει ποτέ όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, στην άνεση του καναπέ μας, πίσω από μια οθόνη κινητού και κάνοντας απλά μια κοινοποίηση. Η Δικαιοσύνη θα έρθει μόνο όταν όλοι ενωθούμε και απαιτήσουμε τα αυτονόητα! Μαζί με τις οικογένειες των 57 δολοφονημένων των Τεμπών».
Στη σωστή πλευρά της ιστορίας
Η ομάδα κλείνει το μήνυμα της με αποφασιστικότητα: όσοι δεν θέλουν ας μείνουν θεατές.
«Εμείς έχουμε επιλέξει τον προορισμό μας εδώ και μήνες. Δεν φεύγουμε από τον στόχο μας ούτε στιγμή. Μέχρι Τέλους».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.