Η τραγωδία με το επτάχρονο κορίτσι στην Καλλιθέα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ένα αθώο παιχνίδι κατέληξε σε θάνατο, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του και σοκάροντας την κοινωνία.
Μια καθημερινή επίσκεψη που κατέληξε σε τραγωδία
Το μεσημέρι της Τρίτης 27 Μαΐου, το 7χρονο κορίτσι είχε πάει στο σπίτι της νονάς του στην Καλλιθέα, συνοδευόμενο από τη θεία του, η οποία είχε αναλάβει να το προσέχει. Κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε.
Το πρωί της επόμενης ημέρας, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο παππούς του παιδιού εμφανώς καταρρακωμένος, περιέγραψε τι είχε προηγηθεί:
«Τι μπάλα να παίζει το παιδάκι; Τίποτα, ένα χαρτάκι πήγε να πετάξει. Όχι, τι να τρέξει, τίποτα, τι να τρέξει; Από εδώ και τρία μέτρα ήταν. Τώρα πόση φόρα μπόρεσε να αναπτύξει στα τρία μέτρα; Ήταν λεπτό, αυτά που είχαν οι πολυκατοικίες οι παλιές. Ναι, πήγε να το πετάξει στον κάδο των αχρήστων και πάει και πέφτει πάνω στο τζάμι. Έγινε θρύψαλα το τζάμι σε δευτερόλεπτα».
Όπως περιέγραψε, όλα συνέβησαν γρήγορα και αναπάντεχα, ενώ η οικογένεια ετοιμαζόταν να χαλαρώσει:
«Εγώ ήμουν στη δουλειά, δεν ξέρω. Γύρω στις 15:30 με 16:00 ώρα ήταν με τη θεία του, η κόρη μου η άλλη. Πήρε το παιδί από το σχολείο, πήγαινε στο σπίτι να φάνε με τη γιαγιά. Διάβασε και λένε πάμε να πιούμε έναν καφέ. Ούρλιαζε η κόρη μου: “Άνοιξε τα ματάκια σου, άνοιξε τα ματάκια σου”. Τι να ανοίξει το παιδί, ήταν σφαγμένο».
Ένα λεπτό τζάμι και μια μοιραία στιγμή
Όπως έγινε γνωστό, το παιδί φέρεται να «πέρασε» μέσα από μια γυάλινη μπαλκονόπορτα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τζάμι ήταν λεπτό και παλιού τύπου, όπως εκείνα που συναντάμε σε παλαιότερες πολυκατοικίες. Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή και το τζάμι διαλύθηκε σχεδόν αμέσως.
Η 7χρονη τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Δυστυχώς, λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.
Σοκ και δάκρυα από τους αυτόπτες
Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για την ανατριχιαστική στιγμή: τον ήχο της θρυμματισμένης τζαμαρίας, τις κραυγές τρόμου και το κλάμα του παιδιού. Μια στιγμή αρκούσε για να ξεφύγει το κοριτσάκι από την προσοχή των ενηλίκων και να βρεθεί σε θανάσιμο κίνδυνο.
Ένας από τους παρόντες στο συμβάν είπε στον ΑΝΤ1 πως το παιδί ήταν ακόμα σε θέση να μιλήσει μετά τον τραυματισμό:
«Συγγνώμη δεν το ήθελα», έλεγε το παιδάκι. «Το παιδάκι είχε τις αισθήσεις του. Αυτό που έλεγε το παιδάκι ήταν: “Συγγνώμη, δεν το ήθελα”».
Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Η τραγική εξέλιξη έφερε και ποινικές συνέπειες. Η 37χρονη θεία του παιδιού, που εκείνη τη στιγμή το πρόσεχε, συνελήφθη και της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστια συγκίνηση και παράλληλα ερωτήματα για την ασφάλεια που πρέπει να παρέχεται στα παιδιά σε κάθε χώρο. Η απώλεια της μικρής, αλλά και τα τελευταία της λόγια, έχουν χαραχθεί στη μνήμη όλων.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.