Σοβαρό συμβάν σε Δημοτικό Σχολείο στην Εύβοια: Έκρηξη σωλήνα καλοριφέρ εν ώρα μαθήματος
Ακόμα ένα περιστατικό που αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα των σχολικών υποδομών σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Εύβοιας, όταν σωλήνας καλοριφέρ εξερράγη κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, αν και το νερό ήταν καυτό, γεγονός που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε σοβαρά εγκαύματα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο τις ελλείψεις και την απαξίωση των σχολικών κτιρίων, ενώ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Έκρηξη σωλήνα σε σχολική αίθουσα
Το συμβάν σημειώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μονοδρίου στην Εύβοια, φέρνοντας στην επιφάνεια την ανάγκη για άμεση αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων. Παρότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, η έκρηξη του σωλήνα ανέδειξε τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά μαθητές και δάσκαλοι σε σχολεία που υποφέρουν από έλλειψη συντήρησης.
Η ανησυχία εντείνεται καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις μία ημέρα πριν από το συμβάν, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου είχε πραγματοποιήσει εργασίες στο σύστημα θέρμανσης. Παρά τις όποιες παρεμβάσεις, η κατάσταση των υποδομών παραμένει προβληματική, με το περιστατικό να εγείρει ερωτήματα για την ποιότητα των εργασιών συντήρησης.
Η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας
Το γεγονός γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης μέσω ανάρτησης του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.), Σπύρου Μαρίνη, ο οποίος εξέφρασε την αγανάκτηση του για την επικίνδυνη κατάσταση στα σχολεία. Στη δημοσίευση του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μόνο από τύχη γλίτωσαν τα εγκαύματα οι μαθητές και η δασκάλα.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις την προηγούμενη μέρα, με ευθύνη του Δήμου, είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες στο τμήμα του σωλήνα που εξερράγη.
Η πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” είναι καθημερινά και μέσα στα σχολεία!»
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύμης εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, τονίζοντας:
«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως η λογική του “πάμε κι όπου βγει” χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι τα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του συνόλου των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες. Δεν θα το επιτρέψουμε!»
Ένα ακόμα καμπανάκι για την κατάσταση των σχολείων
Το περιστατικό στο σχολείο της Εύβοιας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αντίστοιχα γεγονότα που αποδεικνύουν την ανεπαρκή συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων. Οι ευθύνες για την υποβάθμιση των σχολείων βαραίνουν την κυβέρνηση, καθώς το πρόβλημα παραμένει άλυτο, αφήνοντας χιλιάδες σχολεία σε άθλια κατάσταση σε όλη τη χώρα.
Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους και ζητούν άμεσες παρεμβάσεις, πριν σημειωθούν πιο σοβαρά ατυχήματα. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν η πολιτεία θα λάβει μέτρα ή αν θα συνεχίσει να αγνοεί τις προειδοποιήσεις, μέχρι να συμβεί κάτι ακόμα πιο τραγικό.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.