Ο Πέτρος Φιλιππίδης υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με σημερινές αποκαλύψεις των δικηγόρων του. Το περιστατικό είχε μείνει μέχρι πρότινος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του για υποθέσεις βιασμού.
Πότε συνέβη το εγκεφαλικό και τι είχε αναφερθεί ως τότε
Η αποκάλυψη έγινε κατά την ακροαματική διαδικασία και, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το εγκεφαλικό συνέβη μετά την καταγγελία για το πρώτο περιστατικό. Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε μιλήσει παλιότερα για «σοβαρό πρόβλημα υγείας», χωρίς όμως να δώσει τότε περισσότερες λεπτομέρειες.
Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου 2022, την περίοδο που ο Πέτρος Φιλιππίδης βρισκόταν στις φυλακές. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η σύζυγός του κατέθεσε συγκινημένη στο δικαστήριο.
«Ο Θεός φταίει που δικάζεται»: τι είπαν οι μάρτυρες υπεράσπισης
Η δίκη συνεχίστηκε στο Εφετείο Αθηνών για τις δύο απόπειρες βιασμού που αποδίδονται στον ηθοποιό. Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Κατέθεσαν δύο γυναίκες, υπάλληλοι του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και ένας άντρας, συγγενής του κατηγορούμενου και τεχνικός σκηνής σε θέατρο όπου εργάστηκε και ο Φιλιππίδης.
Κατάθεση για τον χαρακτήρα του ηθοποιού
Οι μάρτυρες υπεράσπισης προσπάθησαν να υποστηρίξουν τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι δεν θα μπορούσε να έχει πράξει τα αδικήματα που του αποδίδονται. Μία από τις μάρτυρες υποστήριξε ότι πρόκειται για «οργανωμένο σχέδιο» με στόχο τη σπίλωση ορισμένων καλλιτεχνών.
«Ακόμη και σήμερα παίζουν τον Φιλιππίδη τα “πρωϊνάδικα”… Εγώ βλέπω δόλο, ακόμη κι έτσι πουλάει. Διαφήμιση παίρνουν», είπε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Για ποιο δόλο μιλάτε;
Μάρτυρας: Είναι μια οργανωμένη κατάσταση για να αποδομήσουν κάποιους ανθρώπους από αυτή τη δουλειά.
Ανταγωνισμός και ζήλια στο θέατρο
Εισαγγελέας: Το κίνητρο όμως… Δύο κοπέλες έρχονται μετά από χρόνια και καταγγέλλουν διάφορα. Θα μπορούσαν να πουν και παραπάνω. Ποιο είναι το κίνητρο για να πουν ψέματα; Υπήρχε κίνηση να διώξουν τον κατηγορούμενο από το θέατρο; Είχε εχθρούς;
Μάρτυρας: Το θέατρο είναι ανταγωνιστικό και ο Φιλιππίδης έκανε πολλά χρόνια επιτυχίες. Και υπήρχε ζηλοφθονία. Για τα κορίτσια, θεωρώ ότι ήταν λάθος που ήρθαν τόσα χρόνια μετά. Δεν νομίζω ότι πίστευαν πως θα φτάσουν μέχρι εδώ. Δεν πίστευαν ότι θα ξέφευγε τόσο πολύ. Πιστεύω ότι είναι λίγο οργανωμένο.
Ο συγγενής εξ αγχιστείας του Πέτρου Φιλιππίδη, που εργάστηκε ως τεχνικός σκηνής, ανέφερε στο δικαστήριο πως η δίωξη του ηθοποιού οφείλεται στη «μεγάλη ζήλια» που προκαλούσε, καθώς ήταν «για χρόνια ο πρώτος».
«Και ξέρετε ποιος φταίει για αυτό; Ο Θεός, γιατί ο Θεός έριξε απλόχερα όλο το ταλέντο πάνω στον Πέτρο Φιλιππίδη», κατέληξε ο μάρτυρας.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.