Μπακαλιάρος κροκέτες-Η τέλεια συνταγή

Μια συνταγή με μπακαλιάρο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι….Μια νόστιμη πρόταση για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.

Υλικά

Διαδικασία

Για να καθαρίσετε εύκολα τον μπακαλιάρο από κόκαλα και δέρμα, τον βράζετε σε μπόλικο νερό για 4-5 λεπτά. Τον σουρώνετε και όταν μισοκρυώσει βγάζετε τα κόκαλα και το δέρμα και τον κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.

Ανακατεύετε με τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε και το αλεύρι. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, αραιώνετε με λίγο νερό ή σόδα. Αν είναι πολύ αραιό προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη.

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαρύ τηγάνι και δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνετε το μίγμα του μπακαλιάρου κουταλιά κουταλιά και χαμηλώνετε ελαφρά τη φωτιά. Αφήνετε να τηγανιστούν οι κροκέτες και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζετε τις κροκέτες και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Τις διατηρείτε ζεστές μέχρι να τελειώσετε με όλο το μίγμα.

olivemagazine.gr

 

Exit mobile version