Κοτόπουλο με κριθαράκι και κρασί

Αγαπημένο πιάτο, σας προτείνω την ευκολότερη μέθοδο για να το κάνετε: όλα τα υλικά μαζί!

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 φλυτζάνια χοντρό κριθαράκι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι μανιτάρια, σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Ροδίστε καλά το κοτόπουλο, με το ελαιόλαδο, σε μεγάλο τηγάνι-κατσαρόλα
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και ροδίστε
  • Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σβήστε με το κρασί
  • Αφήστε 1-2 λεπτά, σε μεσαία φωτιά, να γεμίσει αρώματα
  • Αν ήταν καλοκαίρι, σε αυτό το σημείο θα ρίχναμε και φρέσκες ντομάτες -Αν επιμένετε, ρίξτε σάλτσα, αλλά το πιάτο γίνεται υπέροχο και λευκό
  • Προσθέστε το κριθαράκι στο τηγάνι-κατσαρόλα, και τις 2 κουταλιές βούτυρο
  • Ρίξτε 2 ποτήρια ζεστό νερό, αφήστε να βράσει όλο μαζί
  • Ελέξτε λίγο τα υγρά, ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμη ως το τέλος -Βράστε για 1 ώρα
  • Ρίξτε παρμεζάνα παντού, λίγο πριν το τέλος, και μπόλικο πιπέρι

 iefimerida.gr

 

Exit mobile version