Ο Νίκος Καραχάλιος αποκάλυψε πως είχε προγραμματιστεί η ανακοίνωση του νέου κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού στις 24 Ιουλίου στα Χανιά, με σαφή σχεδιασμό και συμβολισμούς. Μιλώντας στον Alpha 989, εξήγησε τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας, τον ρόλο των συνεργατών της και τις έρευνες που είχαν προηγηθεί για την πρωτοβουλία «ΚΥΜΑ».
Ημέρα Δημοκρατίας, Χανιά και συμβολισμοί
«24 Ιουλίου, ημέρα της γιορτής της Δημοκρατίας. Εμφανιζόμαστε στα Χανιά, την πατρίδα του πρωθυπουργού, με την κυρία Καρυστιανού. Είχαμε 4.000 καθήμενους άρα υπάρχει σχεδιασμός και συμβολισμοί» ανέφερε ο κ. Καραχάλιος, προσθέτοντας ότι όλη αυτή η προετοιμασία βασίστηκε σε μια προηγούμενη ανάρτηση της κυρίας Καρυστιανού στο Facebook.
Ο ίδιος εξήγησε ότι είχε προσκαλέσει όλα τα εθνικά μέσα ενημέρωσης, υπήρχε προκαθορισμένο πλάνο για τις δηλώσεις και τη σειρά τους. «Όταν δεν έγινε η ανακοίνωση, τη διάψευση την έμαθα από τη συνεργάτη του Star και την επόμενη ημέρα βρεθήκαμε και μετά άλλες 4 φορές σε online συζητήσεις» είπε ο Καραχάλιος, κάνοντας λόγο για «μια ενδοοικογενειακή διαφορά και δεν θέλω να την εκθέσω».
Αναλύοντας τους συμβολισμούς, εξήγησε:
«Υπήρχε σχεδιασμός και συμβολισμοί:
1. ήταν η ημέρα της Δημοκρατίας
2. ήταν τα Χανιά
3. ήταν η πατρίδα του πρωθυπουργού
4. ήταν στο λιμάνι των Χανίων γιατί ο Μητσοτάκης συμβολικά θα έπεφτε στο λιμάνι γιατί ποτέ δεν είχε συγκεντρώσει τόσο κόσμο εκεί».
Διευκρίνισε ακόμη πως το οργανωτικό κομμάτι πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητη ομάδα, ενώ το πολιτικό μέρος οργανώθηκε τις τελευταίες 15 ημέρες, ξεκινώντας από τις 11 Ιουλίου.
Τι προηγήθηκε για την πρωτοβουλία ΚΥΜΑ
Ο Καραχάλιος τόνισε ότι το θέμα του ΚΥΜΑτος είχε παρουσιαστεί τουλάχιστον σε τρεις συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και μικρά τηλεοπτικά κανάλια. «Αν κάποιος είναι νέος στην πολιτική και δεν κάθεται να διαβάσει όσο πρέπει… Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα αν ξέρεις ή δεν ξέρεις ή αντιλαμβάνεσαι τι λένε οι συνεργάτες σου. Δεν θα ήμουν σύμβουλος πρωθυπουργών και πολιτικών αρχηγών αν δεν ήμουν σαφής σε όσα λέω» είπε χαρακτηριστικά.
Οι συνεργάτες της Μαρίας Καρυστιανού
Ο κ. Καραχάλιος μίλησε και για τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάζεται η Μαρία Καρυστιανού. «Το ένα είναι ο καθηγητής Φαρμακευτικής Δημήτρης Κούβελας που είναι πρόεδρος της Πνοής Δημοκρατίας. Γνωρίζονται με την κυρία Καρυστιανού που είχαν ανταλλάξει απόψεις για το κίνημα, κόμμα…».
Δεύτερη συνεργάτιδα, όπως είπε, είναι η δικηγόρος της κυρίας Καρυστιανού, Μαρία Γρατσία. Τρίτος είναι ο άνθρωπος που απαντά στους δημοσιογράφους, φίλος του, ο Μιχάλης Πατσίκας, «ήταν με τον Μίκη Θεοδωράκη στη Σπίθα και είχε πρωταγωνιστήσει στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Σκοπίων».
Η πρωτοβουλία του «Καλημέρα» και οι έρευνες
Αναφερόμενος σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν από δύο Κυριακές, ο κ. Καραχάλιος περιέγραψε:
«Εκείνο το πρωί το παίρνει το e-tetradio και λέει ο κ. Πατσίκας τι είναι αυτό και λέει καλημέρα, το παίρνω εγώ και γράφω τις λέξεις από Κ μέσα στις οποίες ήταν και η λέξη Καλημέρα και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Μαρίας. Τι είχε πει; Καλούσε τους πολίτες να αυτοοργανωθούν».
Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι υπήρξε έντονη δραστηριότητα και προεργασία: «Εμείς κάναμε ένα πινγκ πονγκ και το κύμα ξεχύθηκε γιατί για να βγει το κύμα είχαν γίνει έρευνες. Οι έρευνες δεν είχαν γίνει για λογαριασμό Μαρίας Καρυστιανού. Έστειλα ερωτηματολόγιο σε εταιρίες δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα αλλά αναγκάστηκα να καταφύγω σε εταιρεία του εξωτερικού για να έχω στοιχεία».
Το δίκτυο σε 50 νομούς και το μήνυμα του Πατσίκα
Ο Καραχάλιος δήλωσε ότι η πρωτοβουλία είχε αναπτυχθεί σημαντικά: «Σήμερα έχουμε σε 50 νομούς 6αδες, το κύμα ήταν έτοιμο και η Μαρία Καρυστιανού είχε βοηθήσει». Κάλεσε μάλιστα τους ενδιαφερόμενους να απευθυνθούν στον Μιχάλη Πατσίκα, «που έκανε ένα βίντεο στο Ζάππειο και είπε για τη μαμά Μέλισσα πού είναι η Μαρία μέλισσα, η μαμά των Τεμπών, η Μαρία μας».
Το προσωπικό ύφος του Καραχάλιου για την Καρυστιανού
Κλείνοντας, ο κ. Καραχάλιος δήλωσε:
«Σε όλες μου τις αναρτήσεις βγάζω αγάπη και στοργή για κάποιον που μπαίνει στο ξέφωτο της πολιτικής που είναι σκληρό. Πρέπει να της αναγνωρίσουμε το ξεκίνημα του πρωτάρη. Το κίνημα θα είναι πάντα έτοιμο για εκείνη, η θάλασσα θα είναι προστατευτική αλλά έξω από το κύμα ο χώρος μπορεί να σε πνίξει».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.








































































































