«Καλύτερα να δικαστώ εγώ» δηλώνει η μητέρα του ανήλικου που κατηγορείται για τον θάνατο 17χρονου στις Σέρρες, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη βία μεταξύ ανηλίκων.
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο ανήλικος στις Σέρρες, μετά τον θάνατο 17χρονου τον οποίο φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια, επειδή έστειλε μήνυμα στην κοπέλα του. Ο νεαρός, ο οποίος έχει παραδεχτεί την επίθεση, οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών, ενώ τα στοιχεία της υπόθεσης αποκαλύπτουν τη σφοδρότητα της βίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση κατέδειξε ότι ο 17χρονος έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς και ρήξη εσωτερικών οργάνων, γεγονός που δείχνει ότι δέχτηκε πολλαπλά και ισχυρά χτυπήματα.
Μετά το επεισόδιο, ο τραυματισμένος ανήλικος φέρεται να ζήτησε από υπάλληλο πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών να του επιτραπεί να μπει στο κατάστημα για να πλυθεί, παραμένοντας στην τουαλέτα για περίπου 20 λεπτά, πριν αποχωρήσει.
Συγγνώμη από τη μητέρα του φερόμενου δράστη
Η μητέρα του φερόμενου ως δράστη απηύθυνε δημόσια συγγνώμη στους γονείς του 17χρονου, δηλώνοντας με συγκίνηση: «Αν και είναι πολύ λίγο, ζητώ συγγνώμη. Αν ο γιος μου φταίει, θα πληρώσει. Θα φυλακιστεί».
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο γιος της τής είχε μιλήσει για έναν καβγά, χωρίς όμως να της αποκαλύψει τη σοβαρότητα της επίθεσης.
«Μου είπε ότι μαλώσανε, αλλά όχι ότι τον χτύπησε τόσο πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε έντονα φορτισμένο ύφος, ανέλαβε μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν, λέγοντας: «Καλύτερα να δικαστώ εγώ. Έπρεπε να είχα βάλει περισσότερα όρια».
«Αν φταίει το παιδί μου, να πληρώσει»
«Το παιδί το έχει καταλάβει, έχει μετανιώσει, είμαι συγκλονισμένη και ζητώ συγγνώμη. Μου είχε πει ότι τσακώθηκε, αλλά δεν μου είχε πει πόσο σοβαρά», δήλωσε η μητέρα του ανήλικου, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη, να δικαστώ εγώ αντί για το παιδί μου, γιατί ίσως να έπρεπε να είχα βάλει περισσότερα όρια», ανέφερε χαρακτηριστικά, λίγη ώρα μετά την παρουσία της στα δικαστήρια Σερρών, όπου προχώρησε σε δηλώσεις για το τραγικό περιστατικό βίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 17χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε υπόγειο πολυκατοικίας.
Όπως είπε, είχε επικοινωνήσει με τον ανήλικο γιο της μετά το περιστατικό, όμως –σύμφωνα με τα λεγόμενά της– δεν γνώριζε την πραγματική ένταση της επίθεσης ούτε ότι το θύμα είχε υποστεί τόσο βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Συγκεκριμένα, δήλωσε:
«Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Ζητώ συγγνώμη, αν και ξέρω ότι είναι πάρα πολύ λίγο για τους γονείς του παιδιού. Αν φταίει ο γιος μου, να πληρώσει, να φυλακιστεί. Ζητώ ξανά συγγνώμη από τους γονείς. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ξέρω ότι δεν αρκεί, ξέρω τον θυμό τους και τους δικαιολογώ. Ό,τι κι αν πουν, ζητώ απλά συγγνώμη.
Το παιδί το έχει καταλάβει, έχει μετανιώσει. Είμαι συγκλονισμένη. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη, να δικαστώ εγώ αντί για το παιδί μου, γιατί ίσως να έπρεπε να είχα βάλει περισσότερα όρια. Μου είχε πει ότι τσακώθηκε, αλλά δεν μου είχε πει πόσο σοβαρά. Μου είχε αναφέρει για μία-δύο μπουνιές.
Μου είπε ότι όλα ξεκίνησαν για μια κοπέλα, την κοπέλα του γιου μου. Του είπε ο άλλος “άμα χωρίσεις με τον *, έλα να τα φτιάξουμε μαζί”, και έτσι άρχισε η φασαρία. Δεν ήξερα ότι το παιδί έχει βαριές κακώσεις. Αυτό το μαθαίνω τώρα και νιώθω ακόμα χειρότερα, νιώθω απαίσια. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι».
Ένταση έξω από τα δικαστήρια
Υπενθυμίζεται ότι ο αδερφός του ανήλικου δράστη εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός και επιθετικός απέναντι στους δημοσιογράφους, βγαίνοντας μαζί με τη μητέρα του από τα δικαστήρια.
Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των δημοσιογράφων έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, απαίτησε να κατεβάσουν τις κάμερες, λέγοντας: «Έλα όπως είστε τις κάμερες κάτω».
Επίσης, όταν του ζητήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, αντέδρασε έντονα, την ώρα που απομακρυνόταν μαζί με τη μητέρα του με γρήγορα βήματα.
Κατεπείγουσα αναφορά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Σε συνέχεια της δολοφονίας του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γνωστοποίησε ότι:
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 είχε λάβει αναφορά για δύο παιδιά, σύμφωνα με την οποία ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, ουσιαστικά μόνα τους, καθώς ο πατέρας εξέτιε ποινή φυλάκισης και η μητέρα ήταν χρήστης ουσιών. Τα παιδιά χρειάζονταν άμεση βοήθεια.
Μετά από αξιολόγηση, η αναφορά διαβιβάστηκε άμεσα από την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 στις αρμόδιες Αρχές με την ένδειξη «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ», προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω.
Το μικρότερο παιδί της οικογένειας είναι εκείνο που σήμερα έχει συλληφθεί και κατηγορείται για τη δολοφονία του 17χρονου.
Τρία και πλέον χρόνια μετά την κατεπείγουσα αναφορά, έρχονται στο φως τα εξής:
- Τα παιδιά παρέμειναν στο ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον
- Το μικρότερο παιδί, σήμερα 15 ετών, παρουσίασε παραβατική συμπεριφορά τα τελευταία δύο χρόνια
- Οι συνθήκες διαβίωσης παρέμειναν άθλιες, ενώ ο πατέρας απεβίωσε έξι μήνες νωρίτερα
Η ανείπωτη αυτή τραγωδία ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν είχε υπάρξει έγκαιρη και ουσιαστική μέριμνα, καθώς και η κατάλληλη στήριξη για τα παιδιά και την οικογένεια.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 17χρονου και δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων Αρχών.
Σημειώνεται ότι μετά την αποστολή κάθε αναφοράς από την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, ο Οργανισμός δεν ενημερώνεται –με ελάχιστες εξαιρέσεις– για την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης.
Δείτε παρακάτω τη σχετική δήλωση του Κώστα Γιαννόπουλου, προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το χρονικό της τραγωδίας
Το περιστατικό του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 17χρονου έχει σοκάρει τη μικρή κοινωνία των Σερρών. Όλα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν ο ανήλικος δράστης διαπληκτίστηκε με τον 17χρονο και του κατάφερε χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα, για προσωπικές διαφορές.
Ο 17χρονος, βαριά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε από φιλικά του πρόσωπα έξω από το σπίτι του. Την επόμενη ημέρα εντοπίστηκε νεκρός από την αδερφή του.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ρήξη οργάνων, γεγονός που δείχνει ότι δέχτηκε πολλαπλά και σφοδρά χτυπήματα τόσο στο κεφάλι όσο και στην κοιλιακή χώρα.
Παρότι αρχικά ο δράστης ισχυρίστηκε ότι έριξε μόνο μία αγκωνιά, τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι το θύμα δέχτηκε γροθιές και κλωτσιές τόσο στο κεφάλι όσο και γύρω από την κοιλιά.
Να σημειωθεί ότι ο ανήλικος ήταν γνώριμος στις Αρχές:
- Στις 27/07/2023 είχε προσαχθεί στο Α.Τ. Σερρών.
- Στις 17/06/2024 συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης (0,32 γρ.).
- Στις 21/06/2024 προσήχθη στην Υ.Α. Σερρών.
- Στις 19/11/2024 προσήχθη στην Υ.Α. Σερρών και στις 25/03/2024 συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κλοπή από κοινού με άλλους δύο.
Για τον ανήλικο δράστη, το 2024, όταν συνελήφθη για πρώτη φορά, είχε κινηθεί η διαδικασία αφαίρεσης της επιμέλειας από τη μητέρα και ανάθεσής της σε συγγενικά πρόσωπα, την οποία όμως η ίδια είχε αρνηθεί.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.


































![Alldaynews.gr Νεαρός στη λαϊκή τα “Χώνει” στα γερόντια: «Ρε μ@.@κες – Θα πεθάνετε ρε πάτε καλα;»[video]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2020/03/laiki-360x180.jpg)



![Alldaynews.gr Δείτε πώς θα κατοχυρώσετε σύνταξη στα 60 [ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2016/10/syntaxi-360x180.jpg)

































































