Σοκ έχει προκαλέσει στη Λέρο η υπόθεση της πατροκτονίας, με συγγενείς και κατοίκους να περιγράφουν ένα παιδί που, όπως λένε, μεγάλωσε μέσα στη βία και τον φόβο.
Ο ανήλικος φέρεται να ξέσπασε σε κλάματα όταν κατάλαβε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός.
Σε ένα ιδιαίτερα κακοποιητικό περιβάλλον φαίνεται πως ζούσε ο 17χρονος που κατηγορείται για την πατροκτονία στη Λέρο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν συγγενείς και άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια.
Συγγενικό του πρόσωπο ανέφερε στο Mega: «είχε πολύ θυμό το παιδάκι. Με τόσο ξύλο που είχε φάει από μικρό. Δεν έζησε παιδική ηλικία. Ξύλο και βρισιές. Από όλη την οικογένεια».
Μαρτυρίες που σοκάρουν για το οικογενειακό περιβάλλον
Άλλος συγγενής, μιλώντας με γυρισμένη πλάτη στην κάμερα της εκπομπής Live News, ήταν κατηγορηματικός:
«Φταίει όλη η οικογένεια. Από μικρό παιδάκι δεν γνώριζε όνομα, ούτε από παππού, γιαγιά, μητέρα και πατέρα. Τι να γίνει το παιδάκι αυτό; Να τα βάλουμε όλα κάτω. Όχι μόνο να λέμε τη μία πλευρά που έφυγε και δεν μπορεί να υπερασπιτεί το άτομό του. Όλο το νησί το γνωρίζει, η αστυνομία, η κοινωνική λειτουργός. Επανειλημμένες φορές τούς κάναμε παράπονα και ποτέ δεν έδιναν σημασία. “Δεν έπρεπε να τους μιλήσω”. Αυτή ήταν η κουβέντα τους. Και όλα μέλι γάλα. Το λέγαμε ευθέως, θα γίνει κακό. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως οι εντάσεις μέσα στο σπίτι ήταν συχνές και πως υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.
Πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο η Αστυνομία ενημερώθηκε αρκετές ώρες αργότερα. Στην αρχή διακινήθηκε η εκδοχή ότι επρόκειτο για ατύχημα. Ωστόσο, ο 17,5 ετών γιος φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί και συνελήφθη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πατέρας και γιος διαπληκτίστηκαν έντονα και άρχισαν να εκτοξεύουν μεταλλικά εργαλεία και αντικείμενα ο ένας προς τον άλλον. Ένα από αυτά φέρεται να χτύπησε τον 50χρονο στο κεφάλι, προκαλώντας του θανάσιμο τραυματισμό.
Στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, ο ανήλικος παρουσίασε το περιστατικό ως ατύχημα και φώναζε στους εργαζόμενους του συνεργείου: «Βοήθεια, φωνάξτε ένα ασθενοφόρο, έχει χτυπήσει ο πατέρας μου».
Οι στιγμές μετά το χτύπημα
«Μας είπε “ελάτε λίγο, γιατί ο πατέρας μου δεν είναι καλά”. Δεν ξέρω, δεν άκουσα θόρυβο, δεν μπορώ να γνωρίζω αν τσακωθήκανε, αν σκοτωθήκανε. Τσακωνόντουσαν πάνω στη δουλειά, τσακωνόντουσαν», δήλωσαν εργαζόμενοι στο Mega.
Συγγενής πρόσθεσε: «Όταν πήγαμε στα επείγοντα, ήρθε κι εκείνος και έκλαιγε και φώναζε και έλεγε “τι έκανα στον πατέρα μου” και κάπου ψυλλιάστηκαν οι αστυνομικοί και επί τόπου του πέρασαν χειροπέδες».
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις, ενώ τα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες μέσα στις οποίες μεγάλωσε ο ανήλικος παραμένουν ανοιχτά.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.





































































































