Φιορεντίνα – Ίντερ: Όλα ίσα στη Φλωρεντία!
Αδιανόητη τραγωδία: Σκότωσε την έγκυο πρώην του μπροστά στην κόρη της – Πασίγνωστη η 23χρονη – Είχε πάρει μέρος σε ριάλιτι – Βίντεο-σοκ
Σεισμός στη Ρόδο 5,8 Ρίχτερ: Νεκρό ένα 14χρονο κορίτσι και 69 τραυματίες στην Τουρκία – Πηδούσαν από την τρομάρα τους
19χρονη έπαθε κρίση πανικού ενώ έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης: Λύθηκε και έπεσε από 50 μέτρα ύψος – Βίντεο-σοκ
Γιώργος Λιβάνης: «Η Ανδρομάχη με έκανε να χωρίσω από πολύ σοβαρή σχέση το 2016 με έναν “άγγελο”»
Ανείπωτος θρήνος: Νεκρή η 52χρονη Βασιλική, που είχε χάσει τον σύζυγό της σε οικογενειακή τραγωδία – Άφησαν πίσω δύο παιδιά
Η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε ότι ο γιος της, Πάρης θα μένει μόνιμα μαζί της: «Θα είναι με τη μαμά του μόλις ξεκινήσει υποχρεωτική εκπαίδευση»
Νικόλαος Ντε Γκρες – Χρυσή Βαρδινογιάννη: Οι επίσημες φωτογραφίες και η ανακοίνωση για τον γάμο τους
«Δεν άντεχω να σε βλέπω να βασανίζεσαι» – Συγκλονίζει ο 87χρονος που έβαλε τέλος στη σύζυγό του
Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη της πριγκίπισσας Νταϊάνα για τον Ουίλιαμ
Καίτη Φίνου: Ανησυχία με την ανάρτησή της – «Δεν ξέρω πώς θα το κάνει ο Θεός, αλλά θα τον περιμένω χωρίς…»
Εξαφάνιση του Θοδωρή Ψιάχου: Μεγάλη κινητοποίηση για τον 23χρονο που χάθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα – Αγωνία για την οικογένειά του
Ζελένσκι: Η Ουκρανία υποστηρίζει την πρόταση να σταματήσουν τα χτυπήματα στις ενεργειακές υποδομές
Ανατροπή στον ΚΟΚ: Τι αλλάζει στα πρόστιμα – Πιο απλή η αποπληρωμή
Ο Άρης Πορτοσάλτε μίλησε για τον Μητσοτάκη
Η καταραμένη ταινία: Το τραγικό τέλος του αγοριού που έκανε τον μικρό Χρύσανθο στον «Τελευταίο άντρα»
Ρωσία: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι όροι που έθεσε στην Ουκρανία για την κατάπαυση πυρός
Δέσποινα Μοιραράκη: Η ανάρτηση για τον σύζυγό της με φωτογραφίες από τον γάμο τους – «Έζησα το όνειρό μου»

Blue Horizon: Τα 10 λάθη που οδήγησαν στον θάνατο τον 36χρονο

Blue Horizon: Αυτά είναι τα 10 εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στον θάνατο τον 36χρονο…

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά δέκα συνολικά ήταν οι πράξεις ή αμέλειες που είχαν ως συνέπεια τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη τη στιγμή της αναχώρησης του Blue Horizon από το λιμάνι του Πειραιά.

Δέκα παράνομες, επικίνδυνες κι εν τέλει εγκληματικές ενέργειες από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon κι όχι μόνο, κόστισαν -σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας- τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

1. Το πλοίο έλυσε τους κάβους χωρίς να έχει σηκώσει τον καταπέλτη του φέρι μποτ –συμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του απόπλου- προκειμένου να κερδίσει χρόνο 2-3 λεπτών στο δρομολόγιο κι από «βιασύνη» του πλοιάρχου. Ο καβοδέτης μάλιστα εικονίζεται πάνω στο δίτροχό του την ώρα του «επεισοδίου» δείγμα ότι οι κάβοι είχαν λυθεί πρόωρα. Έτσι ο ύπαρχος του πλοίου απαγόρευσε την είσοδο του 36χρονου στο πλοίο με την επίκληση του σχετικού κανονισμού ότι οι κάβοι είχαν λυθεί (σ.σ. κι έτσι δεν επιτρέπεται η επιβίβαση) όμως η μπουκαπόρτα δεν έπρεπε να ήταν ανοικτή ώστε να επιχειρήσει ν’ ανέβει εκεί ο άτυχος 36χρονος και να προκληθεί ακολούθως ο θάνατος του.

2. Παρ’ ότι το πλοίο δεν είχε αναχωρήσει, δεν υπήρχε στο σημείο λιμενικός, ως όφειλε που θα μπορούσε να παρέμβει στο συμβάν.

3. Ο ύπαρχος άρχισε να σπρώχνει τον νεαρό, χωρίς να έχει κανένα σχετικό δικαίωμα (σ.σ. με μια λογική αυτοδικίας) κι ενώ θα έπρεπε να ζητήσει την συνδρομή των άφαντων λιμενικών.

4. Ο ύπαρχος δεν ενημέρωσε μέσω του ασυρμάτου τον πλοίαρχο για την απόπειρα επιβίβασης του 36χρονου, επιχειρώντας να τον απωθήσει προς την αποβάθρα, συνεκτιμώντας ή αδιαφορώντας ότι ήδη ο καπετάνιος άρχισε ήδη την διαδικασία αναχώρησης. Με τον άτυχο 36χρονο να βρίσκεται στο κενό και να πνίγεται.

5. Ο καπετάνιος δεν είδε ή αδιαφόρησε για την εικόνα από τις κάμερες που καλύπτουν τον καταπέλτη του πλοίου, ώστε να δει ότι στην άκρη του ήταν ο 36χρονος που επιχειρούσε να μπει στο πλοίο.

6. Ο ύπαρχος είναι απολύτως σαφές ότι βλέπει τον 36χρονο να πέφτει στην θάλασσα, όμως δεν αποφασίζεται σε συνεννόηση με τον καπετάνιο να σταματήσουν το πλοίο, ώστε και τα ταραγμένα νερά από τις μηχανές του να μην «ρουφήξουν» τον άτυχο 36χρονο. Αυτό δεν γίνεται ούτε στην αρχική φάση, ούτε αργότερα με το πλοίο να πραγματοποιεί ταξίδι 44 λεπτών μέχρι έως ότου ειδοποιηθεί να επιστρέψει. Με μέλη του πληρώματος να λειτουργούν με μία λογική εγκληματικής συγκάλυψης του συμβάντος.

7. Το πλήρωμα του πλοίου δεν εφαρμόζει τον κανονισμό για υποβοήθηση ανθρώπων που βρίσκονται στην θάλασσα είτε σε ανοικτό πέλαγος είτε κι ασφαλώς στις χθεσινές συνθήκες, προκειμένου να του πετάξουν σωσίβια, να καλέσουν βοήθεια κλπ.

8. Αγνόησαν τις σχετικές αναφορές των επιβατών σαν να μην συνέβη τίποτα και προχώρησαν σε παραπλανητική αναφορά από τα μεγάφωνα του πλοίου.

9. Ο καπετάνιος έδωσε αλλοιωμένα δεδομένα του συμβάντος και στο επιχειρησιακό κέντρο περί ατυχήματος. Με την αλήθεια να αποκαλύπτεται από το βίντεο.

10. Η απουσία λιμενικών από το σημείο ουσιαστικά εξαϋλώνει και την κάθε πιθανότητα να βοηθηθεί ο άτυχος 36χρονος.

Πηγή: tovima.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ ALLDAYNEWS

Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

ΣχετικάΆρθρα

Σεισμός στη Ρόδο 5,8 Ρίχτερ: Νεκρό ένα 14χρονο κορίτσι και 69 τραυματίες στην Τουρκία – Πηδούσαν από την τρομάρα τους

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και τα τουρκικά παράλια, με τραγικό απολογισμό τον...

ΠερισσότεραDetails

ΠΡΟΒΟΛΗ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.