Βρήκαμε το πιο φθηνό ταβερνάκι της Ελλάδας – Κατάλογος με τιμές στο 1,80 και τα 2 ευρώ
Αλέξης Τσίπρας: «Η χώρα έχει ανάγκη από νέα εθνική πυξίδα»
Χείμαρρος η Κανέλλη: «Έχετε ανεχθεί τέτοιες π@π@ρες πολιτικών, και ζητάτε τις πηγές του Κουτσούμπα;»
«Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!» Τι χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά;
Σήμερα γιορτάζει το ζευγάρι Αγίων που τους έθαψαν ζωντανούς γιατί έγιναν Χριστιανοί
Τι είναι ο καφές από κριθάρι που δεν περιέχει καφεΐνη και είναι τάση στην Ιταλία;
EΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν τα βενζινάδικα σ’ όλη την χώρα; Χωρίς αυτοκίνητα η Ελλάδα
Σκύλος χτυπάει την…καμπάνα εκκλησίας (video)
Ο έρωτας που κατέστρεψε τον Γιώργο Μαρίνο και τον άφησε στον άσσο – Άντρας-δηλητήριο τού έφαγε τα σπίτια και τα διαμάντια
Συγκίνηση στο Ελ. Βενιζέλος με την επιχείρηση «Κιβωτός» για 100 ζωάκια και τους ιδιοκτήτες τους από το Ντουμπάι (video)
Έκθεση-σοκ του ΟΗΕ: Ο Χριστιανισμός η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο – 400 εκατομμύρια υπό διωγμό και 13 νεκροί κάθε μέρα
Συνομιλία ΣΟΚ μεταξύ Αρειανών: «Φάγανε Τούρκο, καλά τον κάνανε – Βγείτε από την ομαδική!» (video)
«Ανοίξτε, είμαστε από τη ΔΕΗ» – Απατεώνες έκλεψαν από ηλικιωμένο 663 λίρες και 21.000 ευρώ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ειρωνεύτηκε τον Μάκη Βορίδη: «Μισό λεπτό να περάσουν οι αθώοι» – Χαμός στο περιστύλιο της Βουλής

Blue Horizon: Τα 10 λάθη που οδήγησαν στον θάνατο τον 36χρονο

Blue Horizon: Αυτά είναι τα 10 εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στον θάνατο τον 36χρονο…

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά δέκα συνολικά ήταν οι πράξεις ή αμέλειες που είχαν ως συνέπεια τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη τη στιγμή της αναχώρησης του Blue Horizon από το λιμάνι του Πειραιά.

Δέκα παράνομες, επικίνδυνες κι εν τέλει εγκληματικές ενέργειες από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon κι όχι μόνο, κόστισαν -σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας- τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

1. Το πλοίο έλυσε τους κάβους χωρίς να έχει σηκώσει τον καταπέλτη του φέρι μποτ –συμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του απόπλου- προκειμένου να κερδίσει χρόνο 2-3 λεπτών στο δρομολόγιο κι από «βιασύνη» του πλοιάρχου. Ο καβοδέτης μάλιστα εικονίζεται πάνω στο δίτροχό του την ώρα του «επεισοδίου» δείγμα ότι οι κάβοι είχαν λυθεί πρόωρα. Έτσι ο ύπαρχος του πλοίου απαγόρευσε την είσοδο του 36χρονου στο πλοίο με την επίκληση του σχετικού κανονισμού ότι οι κάβοι είχαν λυθεί (σ.σ. κι έτσι δεν επιτρέπεται η επιβίβαση) όμως η μπουκαπόρτα δεν έπρεπε να ήταν ανοικτή ώστε να επιχειρήσει ν’ ανέβει εκεί ο άτυχος 36χρονος και να προκληθεί ακολούθως ο θάνατος του.

2. Παρ’ ότι το πλοίο δεν είχε αναχωρήσει, δεν υπήρχε στο σημείο λιμενικός, ως όφειλε που θα μπορούσε να παρέμβει στο συμβάν.

3. Ο ύπαρχος άρχισε να σπρώχνει τον νεαρό, χωρίς να έχει κανένα σχετικό δικαίωμα (σ.σ. με μια λογική αυτοδικίας) κι ενώ θα έπρεπε να ζητήσει την συνδρομή των άφαντων λιμενικών.

4. Ο ύπαρχος δεν ενημέρωσε μέσω του ασυρμάτου τον πλοίαρχο για την απόπειρα επιβίβασης του 36χρονου, επιχειρώντας να τον απωθήσει προς την αποβάθρα, συνεκτιμώντας ή αδιαφορώντας ότι ήδη ο καπετάνιος άρχισε ήδη την διαδικασία αναχώρησης. Με τον άτυχο 36χρονο να βρίσκεται στο κενό και να πνίγεται.

5. Ο καπετάνιος δεν είδε ή αδιαφόρησε για την εικόνα από τις κάμερες που καλύπτουν τον καταπέλτη του πλοίου, ώστε να δει ότι στην άκρη του ήταν ο 36χρονος που επιχειρούσε να μπει στο πλοίο.

6. Ο ύπαρχος είναι απολύτως σαφές ότι βλέπει τον 36χρονο να πέφτει στην θάλασσα, όμως δεν αποφασίζεται σε συνεννόηση με τον καπετάνιο να σταματήσουν το πλοίο, ώστε και τα ταραγμένα νερά από τις μηχανές του να μην «ρουφήξουν» τον άτυχο 36χρονο. Αυτό δεν γίνεται ούτε στην αρχική φάση, ούτε αργότερα με το πλοίο να πραγματοποιεί ταξίδι 44 λεπτών μέχρι έως ότου ειδοποιηθεί να επιστρέψει. Με μέλη του πληρώματος να λειτουργούν με μία λογική εγκληματικής συγκάλυψης του συμβάντος.

7. Το πλήρωμα του πλοίου δεν εφαρμόζει τον κανονισμό για υποβοήθηση ανθρώπων που βρίσκονται στην θάλασσα είτε σε ανοικτό πέλαγος είτε κι ασφαλώς στις χθεσινές συνθήκες, προκειμένου να του πετάξουν σωσίβια, να καλέσουν βοήθεια κλπ.

8. Αγνόησαν τις σχετικές αναφορές των επιβατών σαν να μην συνέβη τίποτα και προχώρησαν σε παραπλανητική αναφορά από τα μεγάφωνα του πλοίου.

9. Ο καπετάνιος έδωσε αλλοιωμένα δεδομένα του συμβάντος και στο επιχειρησιακό κέντρο περί ατυχήματος. Με την αλήθεια να αποκαλύπτεται από το βίντεο.

10. Η απουσία λιμενικών από το σημείο ουσιαστικά εξαϋλώνει και την κάθε πιθανότητα να βοηθηθεί ο άτυχος 36χρονος.

Πηγή: tovima.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ ALLDAYNEWS

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Related Posts

ΠΡΟΒΟΛΗ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.