Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αρκετές φορές χρειάζεται να αφήσετε το σπίτι σας για λίγες ή αρκετές ημέρες, κυρίως λόγω εξορμήσεων, διακοπών ή ακόμα και υποχρεώσεων.
Υπάρχει ένα απλό τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε προκειμένου να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
Όπως αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στην ιστοσελίδα του, βάλτε σε εφαρμογή το κόλπο με το κέρμα στην κατάψυξη.
Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα κέρμα, μια κούπα νερό και την κατάψυξή σας.
Τα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι τα εξής:
- Βάλτε την κούπα με το νερό στην κατάψυξη και αφήστε το νερό να παγώσει.
- Τοποθετήστε το κέρμα μέσα στην κούπα πάνω στο παγωμένο νερό.
- Αφήστε το στην κατάψυξη.
- Αν αναρωτιέστε σε τι εξυπηρετεί αυτό, θα σας το αποκαλύψουμε αμέσως: θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε αν τα προϊόντα που διατηρείτε στην κατάψυξη έχουν για κάποιο λόγο αποψυχθεί.
- Τα προϊόντα στην κατάψυξή σας είναι πολύ εύκολο να αποψυχθούν και να επαναψυχθούν αν υπάρξει κάποια διακοπή ρεύματος. Αυτό γίνεται πιο εμφανές στα ηλεκτρονικά ρολόγια τα οποία συνήθως δείχνουν λάθος την ώρα όταν το ρεύμα κοπεί για λίγο και ξαναέρθει.
- Ωστόσο με την κατάψυξή σας ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι. Η τροφική δηλητηρίαση είναι πολύ σοβαρή, ειδικά όταν υπάρχει κρέας το οποίο μπορεί να μεταφέρει σαλμονέλα και άλλα βακτήρια.
- Αν λοιπόν γίνει διακοπή όσο λείπετε, το νερό της κούπας θα ξεπαγώσει και το κέρμα σας θα πέσει προς τα κάτω. Αν το κέρμα είναι στην επιφάνεια ξέρετε ότι δεν έχει γίνει διακοπή ρεύματος και μπορείτε να καταναλώσετε τα προϊόντα της κατάψυξης με ασφάλεια. Αν το κέρμα είναι στη μέση τότε σημαίνει ότι υπήρξε μια μικρή διακοπή και δεν πρόλαβε να ξεπαγώσει το νερό, άρα και πάλι τα προϊόντα σας είναι ασφαλή.
- Αν το κέρμα όμως είναι στον πάτο της κούπας, καλό είναι να πετάξετε τα τρόφιμά σας γιατί έχει προηγηθεί μια διακοπή ρεύματος, αρκετή για να τα ξεπαγώσει.
Πηγή: spirossoulis.com
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.