Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 15χρονος μαθητής δέχτηκε επίθεση και απειλές για λύτρα, ενώ πήγαινε στο σχολείο του.
Η αρπαγή του μαθητή
Το πρωί της Δευτέρας, δύο κουκουλοφόροι πλησίασαν τον ανήλικο στη διαδρομή του προς το σχολείο. Τον άρπαξαν βίαια, τον έβαλαν σε ένα λευκό βαν και τον χτύπησαν. Σύμφωνα με την καταγγελία του μαθητή στην αστυνομία, ο συνοδηγός φορούσε κουκούλα τύπου «full face» και τον εξανάγκασε να καθίσει στις πίσω θέσεις. Ο οδηγός, επίσης με καλυμμένα χαρακτηριστικά, ξεκίνησε το όχημα και κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα Ασπροβάλτας.
Οι απειλές και ο εκβιασμός
Καθ’ όλη τη διαδρομή, ο συνοδηγός απειλούσε τον 15χρονο ότι θα τον σκοτώσει αν δεν τους δώσει 10.000 ευρώ μέσα σε δύο εβδομάδες. Μάλιστα, του άρπαξε και τα 50 ευρώ που είχε πάνω του. Με τον ίδιο εκβιασμό τον προειδοποίησε ότι θα έχει την ίδια μοίρα αν μιλήσει στην αστυνομία για το περιστατικό.
Λίγο πριν τον αφήσουν ελεύθερο, οι δράστες πέταξαν τη ζακέτα του και το κινητό του, το οποίο βρέθηκε με σπασμένη οθόνη στο σημείο.
Η καταγγελία και η αναγνώριση
Ο μαθητής, σε κατάσταση σοκ, πήγε με τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλβης και κατήγγειλε την επίθεση. Εκεί αναγνώρισε τον συνοδηγό, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, δεν του ήταν άγνωστος. Πρόκειται για έναν 18χρονο που μόλις δύο μέρες πριν είχε απαιτήσει από τον ανήλικο 500 ευρώ με απειλές.
Οι έρευνες της αστυνομίας
Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον 18χρονο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον συνεργό του. Παράλληλα, διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση για να καταγραφούν τα τραύματα που υπέστη ο μαθητής.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.