Η Αράχωβα γέμισε καπνούς την Κυριακή του Πάσχα, όχι από κάποια πυρκαγιά, αλλά από το παραδοσιακό ψήσιμο των αρνιών στις αυλές και τις γειτονιές της.
Η Αράχωβα μέσα στους καπνούς
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (20.04.2025), η Αράχωβα ξύπνησε με πυρετώδεις ετοιμασίες για το ψήσιμο των αρνιών. Οι λάκκοι είχαν ήδη ανοίξει και τα πρώτα αρνιά είχαν αρχίσει να μπαίνουν στη σούβλα.
Όποιος παρατηρούσε την εικόνα από μακριά, θα πίστευε ότι η περιοχή έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Στην πραγματικότητα, ήταν οι καπνοί από τις σούβλες που είχαν καλύψει σχεδόν κάθε σημείο της πόλης. Σε κάθε γειτονιά, από κάθε αυλή ξεπρόβαλαν σύννεφα καπνού, δημιουργώντας ένα σκηνικό εντυπωσιακό και γεμάτο αρώματα.
Γιορτινό κλίμα σε κάθε αυλή
Παρά τους πυκνούς καπνούς που έκρυβαν ακόμη και ολόκληρα σπίτια, το κλίμα σε κάθε αυλή ήταν γιορτινό. Οικογένειες και φίλοι είχαν μαζευτεί γύρω από τις σούβλες, περιμένοντας το αρνί να ψηθεί, έτοιμοι να καθίσουν στο παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι.

Το ψήσιμο απαιτεί υπομονή
Το ψήσιμο του αρνιού διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, ανάλογα πάντα με το βάρος του. Οι ψήστες είχαν ήδη ξεκινήσει το γύρισμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε το αρνί να είναι έτοιμο την κατάλληλη στιγμή για το πασχαλινό γεύμα.
Η παράδοση τηρήθηκε και φέτος στην Αράχωβα, με τους κατοίκους να ζουν την κάθε στιγμή της γιορτής με χαρά, προσμονή και άφθονο… καπνό.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.