Μια υπόθεση που θα μπορούσε να θυμίζει σενάριο κωμωδίας καταλήγει τελικά στη δικαστική αίθουσα, με τους Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν να αναγκάζονται να υπερασπιστούν την προσωπική τους ζωή απέναντι σε παράλογες θεωρίες συνωμοσίας.
Οι Μακρόν καταθέτουν στοιχεία στο δικαστήριο
Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του προετοιμάζονται να παρουσιάσουν φωτογραφίες και επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία σε αμερικανικό δικαστήριο, ώστε να τελειώσει οριστικά η παραφιλολογία σχετικά με το φύλο της Μπριζίτ Μακρόν. Πρόκειται για μέρος της αγωγής που έχουν καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της συντηρητικής influencer Κάντας Όουενς, η οποία εδώ και καιρό υποστηρίζει δημόσια πως η Πρώτη Κυρία γεννήθηκε άντρας.
Ο δικηγόρος του ζευγαριού, Τομ Κλερ, μιλώντας σε podcast του BBC, τόνισε πως η υπόθεση έχει προσωπικό κόστος για τη Μπριζίτ, αφού οι κατηγορίες είναι «απίστευτα ενοχλητικές» και αποσπούν την προσοχή του Γάλλου προέδρου.
«Δεν υπονοώ ότι αυτή η υπόθεση τον έχει αποσυντονίσει. Αλλά όπως θα συνέβαινε με οποιονδήποτε προσπαθεί να συνδυάσει καριέρα και οικογενειακή ζωή, όταν η οικογένειά σου δέχεται επίθεση, σε επηρεάζει. Δεν είναι άτρωτος απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις επειδή είναι πρόεδρος μιας χώρας», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Μαρτυρίες και αποδείξεις
Ο Κλερ αποκάλυψε πως θα υπάρξει «μαρτυρία εμπειρογνώμονα επιστημονικής φύσης», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Παράλληλα, έκανε σαφές ότι το ζευγάρι είναι αποφασισμένο να αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς, τόσο σε γενικό όσο και σε ειδικό επίπεδο.
Στο ερώτημα αν θα παρουσιαστούν φωτογραφίες της Μπριζίτ κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης ή υλικό από την ανατροφή των παιδιών της, ο δικηγόρος απάντησε πως τέτοια στοιχεία υπάρχουν και θα κατατεθούν στο δικαστήριο, ακολουθώντας τους κανόνες της διαδικασίας.
Οι ισχυρισμοί της Κάντας Όουενς
Η Κάντας Όουενς, πρώην σχολιάστρια του αμερικανικού συντηρητικού μέσου Daily Wire και ιδιαίτερα δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα, έχει επιμείνει πολλές φορές ότι η Μπριζίτ Μακρόν είχε γεννηθεί άντρας. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2024 δήλωσε πως «θα πόνταρε την επαγγελματική της υπόληψη» σε αυτή την πεποίθηση.
Οι φήμες ξεκίνησαν χρόνια πριν, σε διαδικτυακές ομάδες του περιθωρίου, και πήραν μεγαλύτερη διάσταση με ένα βίντεο στο YouTube το 2021 από τις Γαλλίδες μπλόγκερς Αμαντίν Ροΐ και Νατάσα Ρέι. Οι Μακρόν είχαν τότε κερδίσει αγωγή συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον τους, αλλά η απόφαση ανετράπη σε έφεση το 2025, όχι για την αλήθεια του ισχυρισμού, αλλά για λόγους ελευθερίας έκφρασης.
Η νομική μάχη στις ΗΠΑ
Τον Ιούλιο, το προεδρικό ζεύγος κατέθεσε αγωγή στις ΗΠΑ εναντίον της Όουενς, υποστηρίζοντας ότι αγνόησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για να ενισχύσει θεωρίες συνωμοσίας και να δυσφημίσει τη Μπριζίτ.
Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει στο περιοδικό Paris Match πως μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να κινηθούν νομικά επειδή έπρεπε να προστατεύσουν την τιμή τους απέναντι σε τέτοιες «ανοησίες». Με τη νέα τους προσφυγή, οι Μακρόν ελπίζουν να βάλουν ένα οριστικό τέλος σε αυτή την εκστρατεία συκοφάντησης.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.