Τέμπη: Η μάχη του Γεράσιμου συνεχίζεται – «Τον σκεπάζει η Παναγία, γι’ αυτό και αντέχει»
Δύο χρόνια μετά την τραγική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ο Γεράσιμος Γεωργιάδης εξακολουθεί να δίνει τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του. Ο νεαρός φοιτητής, που βρισκόταν στο κυλικείο του μοιραίου τρένου, βρίσκεται σε κώμα και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από μακρά νοσηλεία στο εξωτερικό.
Η επιστροφή στην Ελλάδα και η ελπίδα
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε:
«Ο επαναπατρισμός του πραγματοποιείται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρχικά βρέθηκε σε κέντρο νευροχειρουργικής και αποκατάστασης στη Βοστώνη, έπειτα στο Μιλάνο. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που ανέμεναν οι γιατροί, αλλά η μάχη συνεχίζεται. Η ελπίδα δεν έχει χαθεί, και η οικογένειά του παραμένει δίπλα του».
Ο πατέρας του Γεράσιμου, Διονύσης Γεωργιάδης, συγκλονίζει με τα λόγια του:
«Έχω την ευλογία από τον Κύριο να είμαι σε αυτή τη ζωή, ο πατέρας αυτού του παιδιού. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τον σκεπάζει η Παναγία, γι’ αυτό και αντέχει. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το μεγάλο δώρο των προσευχών σας».
Ο θεράπων ιατρός του νεαρού φοιτητή ανέφερε:
«Το παιδί έφτασε αεροπορικώς, μετά από ταξίδι τριών ωρών, και πλέον είναι εδώ, κοντά μας».
Ο αγώνας των γονιών
Ο Λουκάς Αποστολίδης, δικηγόρος της οικογένειας, μίλησε για τον δύσκολο δρόμο που διανύουν οι γονείς του Γεράσιμου τα τελευταία δύο χρόνια:
«Ζητώ από τους γονείς του να έχουν δύναμη. Το παιδί τους δίνει μια άνιση μάχη για τη ζωή. Η μητέρα του είναι μια ηρωίδα. Μια γυναίκα που κάθε μέρα στέκεται πάνω από το κρεβάτι του παιδιού της και παλεύει μαζί του. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την κατάσταση αυτή, αλλά μπορώ να νιώσω τον πόνο τους».
«Ξέρετε τι σημαίνει να βλέπεις τη μάνα από τη μία πλευρά, τον πατέρα από την άλλη, να χαϊδεύουν το κεφάλι του παιδιού τους και να στέκονται πάνω από το κρεβάτι του πόνου; Αυτός είναι ο Γεράσιμος. Είναι ο μοναδικός επιζών που συνεχίζει να δίνει τη μάχη του. Η καρδιά του χτυπά και ζητά δικαίωση. Οι γονείς του έχουν περάσει έναν ατελείωτο δρόμο αγώνα: Λάρισα, Γερμανία, Αμερική, Μιλάνο. Και τώρα, επέστρεψαν εδώ, συνεχίζοντας να ελπίζουν ότι μια μέρα θα τον δουν να χαμογελάει».
Η αεροδιακομιδή και η ειδική φροντίδα
Ο Γεράσιμος επέστρεψε στην Ελλάδα με ειδικό αμερικανικό αεροσκάφος – μια ιπτάμενη μονάδα εντατικής θεραπείας. Πλέον, νοσηλεύεται σε ειδικό θεραπευτήριο στη Λάρισα, όπου έχει εγκατασταθεί ένα υψηλής τεχνολογίας κρεβάτι, σχεδιασμένο για να υποστηρίξει την αποκατάστασή του μέσω εξειδικευμένων θεραπειών.
Η μοιραία βραδιά
Υπενθυμίζεται ότι ο Γεράσιμος είχε επιβιβαστεί στο τρένο από τη Λάρισα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, καθώς σπούδαζε μηχανολόγος μηχανικός. Τη στιγμή της σύγκρουσης βρισκόταν στο βαγόνι-κυλικείο μαζί με συμφοιτητές του. Η δύναμη της σύγκρουσης τον εκσφενδόνισε έξω από το παράθυρο, γλιτώνοντάς τον από την έκρηξη και τη φωτιά, όμως η πτώση του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.
Ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Νικόλαος Μπαρλαγιάννης, θυμάται τη φρίκη που αντίκρισε:
«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, η φωτιά ενεργή, οι φωνές και τα ουρλιαχτά παντού. Αυτές οι εικόνες δεν φεύγουν από το μυαλό μας».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.