Όλοι μας έχουμε τα κινητά άρρηκτα συνδεδεμένα με την καθημερινή μας ζωή. Και αυτό γιατί έχουμε την ανάγκη να καταγράφουμε κάθε στιγμή της ζωής μας, από τα πρώτα λόγια του παιδιού μας, τις εκδρομές στο εξωτερικό, ακόμα και τι τρώμε!
Όμως, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι, το IQ σου είναι χαμηλότερο όταν έχεις το smartphone σου κοντά, αλλά όχι πια. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να μετατρέψεις το smartphone σου σε μηχανή αυτο-βελτίωσης.
-
Όρισε ημερήσιους περιορισμούς χρήσης
Ξέρεις πώς βάζοντας περιορισμούς στη χρήση του κινητού σου, το κάνεις επειδή έχεις τις προσδοκίες για να είσαι καλύτερος στα χ,ψ πράγμα. Και λες στον εαυτό σου πως θα το κάνεις. Αλλά ποτέ δεν συμβαίνει.
Το ένστικτό σου, σου λέει ότι δεν είναι υγιές να είσαι στα social media και στα ελληνικά blogs όλη την ημέρα. Χωρίς όμως καθημερινό στόχο για τον περιορισμό της συνήθειας, η συνήθεια δεν αλλάζει ποτέ.
Γι ‘αυτό πρέπει να ορίσεις ένα καθημερινό στόχο για τον περιορισμό της χρήσης του smartphone. Μια πολύ καλή συμβουλή είναι να θέσεις αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση της τεχνολογίας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει την απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για τα πάντα εκτός από τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις.
Μπορείς για παράδειγμα να ελέγχεις το κινητό σου κάθε δύο ώρες για 10 λεπτά, ή δύο με τρεις φορές την ημέρα.
-
Ανακούφισε το μυαλό σου από τις υποχρεώσεις χρησιμοποιώντας το κινητό σου
Ξέρεις την αίσθηση πανικού που έχεις όταν αρχίζεις να φτιάχνεις το πρόγραμμά σου και διαπιστώνεις πόσα πολλά έχεις να κάνεις, αλλά δεν και από που να αρχίσεις; Ο David Allen, συγγραφέας του Getting Things Done, παρομοιάζει τον εγκέφαλό με έναν υπολογιστή. Σε αυτή την παρομοίωση, ο πανικός είναι μια δυσλειτουργική νοητική “μνήμη RAM”.
Όπως κάθε υπολογιστή, έτσι και ο εγκέφαλός με την υπερφόρτωση παύει να λειτουργεί σωστά. Η λύση του Allen είναι να ξεφορτωθείς τον ψυχικό σκληρό δίσκο σου και να φορτώσεις τις σκέψεις και τις εργασίες σου σε έναν σκληρό δίσκο μιας ηλεκτρονικής συσκευής.
Το τηλέφωνό σου είναι η ιδανική συσκευή για να ξεκινήσεις. Είναι πάντα μαζί σου, επομένως είναι και πάντα έτοιμο να ανακουφίσει τον εγκέφαλό σου, σημειώνοντας εκεί τι πρέπει να κάνεις. Επίσης με τις ειδοποιήσεις δεν θα ξεχνάς ποτέ τίποτα.
-
Χρησιμοποίησε περισσότερο τις υπενθυμίσεις του κινητού σου
Τα smartphones, και ειδικά οι εφαρμογές, είναι κολοσσιαίοι περισπασμοί για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 92 τοις εκατό του χρόνου που περνάς στο τηλέφωνο σου δαπανάται στις εφαρμογές.
Έτσι, όταν αρχίσεις να περιορίζεις τη χρήση του τηλεφώνου σου γενικά και αρχίζεις να χρησιμοποιείς την εφαρμογή υπενθυμίσεων, το τηλέφωνό αποκτά άλλη οντότητα.
Ο ευκολότερος τρόπος να αρχίσεις να χρησιμοποιείς τις υπενθυμίσεις είναι να ενεργοποιήσεις το Siri ή τον Βοηθό σας Google και να υπαγορεύσεις ό, τι θέλεις να σου υπενθυμίσει η εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις με μη αυτόματο τρόπο στην εφαρμογή υπενθυμίσεων.
Για να καλλιεργήσεις τη συνήθεια του να χρησιμοποιείς τις υπενθυμίσεις, όρισε υπενθυμίσεις για τα πάντα για μια εβδομάδα: τη βόλτα με το σκύλο σου, την πληρωμή των λογαριασμών, την επισκευή της τηλεόρασης που όλο ξεχνάς ακόμη και το πότε πρέπει να πιεις νερό.
Με αυτόν τον τρόπο, όταν συναντάς κάτι που πρέπει πραγματικά να θυμηθείς να κάνεις, θα πηγαίνεις στο τηλέφωνο αυτόματα και θα το γράφεις.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.