Ένα ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο «Αλκατράζ: Αναζήτηση της Αλήθειας» ήρθε να διαψεύσει τη διοίκηση του Αλκατράζ, η οποία για περισσότερα από 50 χρόνια ισχυριζόταν ότι θα ήταν αδύνατον οι τρεις άνδρες που δραπέτευσαν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας το 1962 να διασχίσουν τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και να φτάσουν ζωντανοί στην απέναντι όχθη.
Οι αρχές σκέφτονται να ξανανοίξουν την υπόθεση, που ενέπνευσε και την ταινία «Απόδραση από το Αλκατράζ» με τον Κλιντ Ίστγουντ, μετά την πρόσφατη προβολή του εν λόγω ντοκιμαντέρ.
Η μυστηριώδης ιστορία των τριών τροφίμων αρχίζει τον Ιούνιο του 1962, όταν επιχείρησαν να αποδράσουν από τη φημισμένη φυλακή –κάτι που θεωρούνταν αδύνατο.
Τα αδέρφια Τζον και Κλάρενς Άγκλιν και ο Φρανκ Μόρρις, άνοιξαν στον τοίχο του κελιού τους και ανέβηκαν στην οροφή. Από εκεί κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο νερό, και να περάσουν στην απέναντι όχθη με μία αυτοσχέδια σχεδία που κατασκεύασαν οι ίδιοι, με αδιάβροχα που είχαν κλέψει από τη φυλακή.
Για να καλύψουν δε την απόδρασή τους, τοποθέτησαν στα κρεβάτια τους «κεφάλια» φυσικού μεγέθους που είχαν κατασκευάσει από παπιέ μασέ, στα οποία μάλιστα είχαν κολλήσει ανθρώπινα μαλλιά που είχαν εξασφαλίσει από τον μπαρμπέρη της φυλακής.
Η υπόθεση της θρυλικής και –μοναδικής επιτυχημένης- απόδρασης στην ιστορία της φυλακής, έκλεισε μετά από έναν χρόνο ερευνών, ενώ οι αρχές εξέφραζαν τη σιγουριά ότι οι επινοητικοί δραπέτες πνίγηκαν.
Τον ισχυρισμό τους ωστόσο διαψεύδει μία φωτογραφία που παρουσίασαν συγγενείς των δύο εξ αυτών στο History Channel, στην οποία εμφανίζονται… ολοζώντανοι.
Συγκεκριμένα τα δύο ανίψια των αδελφών Άνγκλιν, ηλικίας 48 και 54 ετών, παρουσίασαν στο κανάλι μία φωτογραφία την οποία σύμφωνα με τους ίδιους, τράβηξε ένας οικογενειακός φίλος, ονόματι Φρεντ Μπρίζι. Στη φωτογραφία φαίνονται οι δύο θείοι τους να ποζάρουν σε ένα εξοχικό τοπίο της Βραζιλίας, στα μέσα της δεκαετίας του ’70.
Ο Μπρίζι φέρεται να έδωσε τη φωτογραφία στην οικογένεια το 1992, ωστόσο τα ανίψια των δύο δραπετών αποφάσισαν μόλις πρόσφατα να την παραδώσουν στις αρχές και μάλιστα στον Σερίφη Ρόντερικ που ήταν επικεφαλής της υπόθεσης επί 20 χρόνια.
Μετά την επιβεβαίωση ενός ειδικού αναλυτή ότι τα πρόσωπα στη φωτογραφία μπορεί όντως να είναι τα δύο καταζητούμενα αδέρφια, η υπόθεση ξανάνοιξε για να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες έρευνες στη Βραζιλία.
«Σε αυτού του είδους τις υποθέσεις, έρχεται μια στιγμή που νιώθεις ότι τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να μπαίνουν στη σωστή θέση. Αυτή είναι για μένα μία τέτοια στιγμή», δήλωσε ο Σερίφης Ρόντερικ στη New York Post, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι η φωτογραφία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο ώστε να αποκαλυφθεί επιτέλους η τύχη αυτών των ανθρώπων.
«Αυτή τη φορά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κλείσουμε την υπόθεση» κατέληξε ο Σερίφης.
enikos.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.