Υλικά
- 500γρ πένες ολικής αλέσεως
- 3 κουταλιές αλεύρι ολικής
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια φρέσκο γάλα ελαφρύ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι
- 200γρ τυρί κρέμα
- 2 κουταλάκια μουστάρδα με μέλι
- 2 κουταλάκια γούστερ σος (worcestershire sauce)
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 200γρ κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζετε.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτετε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, τη γούστερ σος και το σκόρδο.
Ανακατεύετε και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνετε τα μακαρόνια και τη μισή ποσότητα από τη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά.
Σε αυτό το στάδιο η μακαρονάδα είναι έτοιμη.
Αν θέλετε, βάζετε τα μακαρόνια σ” ένα πυρέξ, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και τοποθετείτε το πυρέξ για 2-3 λεπτά στο γκριλ να ξεροψηθεί το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως!