Η πιο αγαπητή γλυκιά τάρτα, η πάστα Φλώρα, στα …νηστίσιμά της, με μαρμελάδα της επιλογής σας!
Υλικά
- 250γρ φυτίνη (ή άλλο φυτικό βούτυρο)
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ)
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
- 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού (ή πορτοκαλιού)
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 450γρ μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το κονιάκ και το ξύσμα λεμονιού.
- Ζυμώνουμε με το χέρι 1-2 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη (δε ζυμώνουμε πολύ ώρα γιατί θα σκληρύνει). Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄.
- Κρατάμε το 1/3 της ζύμης για τη διακόσμηση. Στρώνουμε την υπόλοιπη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.
- Με το 1/3 της ζύμης που έχουμε κρατήσει, πλάθουμε κορδόνια και τα βάζουμε χιαστί πάνω στη μαρμελάδα ή χρησιμοποιούμε κουπάτ για να διακοσμήσουμε το γλυκό.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σκεπάζουμε την ταρτιέρα με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35΄-40΄.
Tips
- Στη ζύμη προσθέστε λίγο αλάτι για να αναδείξετε τη γεύση του γλυκού.
- Κατά το ψήσιμο χρησιμοποιούμε τη λαδόκολλα για να μην παραψηθεί η μαρμελάδα και χάσει το ζωντανό χρώμα και την υφή της. Για μια υπέροχη πάστα φλώρα προτιμήστε σπιτικές μαρμελάδες.
Καλή επιτυχία
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.