Το ελληνικό σουβλάκι κατακτά τη Νέα Ζηλανδία – Ουρές για έναν γύρο απ’ όλα!
Το ελληνικό street food έχει βρει το δρόμο του μέχρι τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, χάρη σε ένα ζευγάρι Ελλήνων που έχει καταφέρει να ξετρελάνει τους ντόπιους με τις παραδοσιακές γεύσεις της πατρίδας τους. Η Σοφία Κασουλίδη και ο Γιώργος Αποστολάκης δημιούργησαν ένα επιτυχημένο δίκτυο από Greek Food Trucks, προσφέροντας αυθεντικό ελληνικό γύρο, σουβλάκι και άλλες λαχταριστές σπεσιαλιτέ που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαυμαστές.
Πώς ξεκίνησαν όλα
Η Σοφία, γεννημένη στη Νέα Ζηλανδία από Έλληνες γονείς, είχε ζήσει για χρόνια στη Σαντορίνη, όπου εργάστηκε στον χώρο της μόδας. Όταν αποφάσισε να επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία, παρατήρησε ένα μεγάλο κενό στη γαστρονομική σκηνή: πουθενά δεν υπήρχε αυθεντικός ελληνικός γύρος! Έτσι, έπεισε τον φίλο της – και μετέπειτα σύζυγό της – Γιώργο να ανοίξουν μαζί ένα food truck αφιερωμένο στο greek street food.
«Όταν επέστρεψα από τη Σαντορίνη, συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε κανείς που να φτιάχνει yeeros (γύρο). Στην Ελλάδα έβλεπα καθημερινά πόσο αγαπητό ήταν αυτό το φαγητό. Δεν υπήρχε τουρίστας που να μην έτρωγε γύρο ή σουβλάκι», αναφέρει η Σοφία.
Έτσι, το πρώτο Greek Food Truck ξεκίνησε τη λειτουργία του, σερβίροντας το κλασικό ελληνικό street food: γύρο με κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι και πατάτες. Και το αποτέλεσμα; Οι Νεοζηλανδοί ενθουσιάστηκαν!
Από ένα food truck… σε μια αυτοκρατορία γεύσεων
Η επιτυχία ήρθε αμέσως. Οι ουρές ήταν ατελείωτες, οι πελάτες ενθουσιασμένοι, και σύντομα το ζευγάρι επεκτάθηκε. Σήμερα διαθέτουν δύο food trucks, ενώ τα προϊόντα τους – όπως ο Greek Street Food μουσακάς – πωλούνται ακόμα και σε σούπερ μάρκετ.
«Ο κόσμος εδώ είναι ανοιχτός στις νέες γεύσεις. Η Νέα Ζηλανδία είναι μια πολυπολιτισμική χώρα, με πολλές διαφορετικές κουζίνες. Αυτό βοήθησε πολύ στην επιτυχία μας», εξηγεί η Σοφία.
Η ίδια και ο Γιώργος, που παντρεύτηκαν στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια, έχουν αφοσιωθεί στην επιχείρησή τους, προσφέροντας catering για γάμους, εταιρικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες.
Η παράδοση σε κάθε μπουκιά
Η αγάπη τους για την ελληνική κουζίνα δεν σταματά εδώ. Το καθημερινό τους πρόγραμμα περιλαμβάνει την προετοιμασία χειροποίητων εδεσμάτων, από μπακλαβά μέχρι σπανακόπιτα.
«Ο Γιώργος φτιάχνει κάθε πρωί φρέσκο μπακλαβά και σπανακόπιτα. Έχουμε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα όπου ετοιμάζουμε όλα μας τα προϊόντα», σημειώνει η Σοφία.
Το πιο δημοφιλές σουβλάκι
Αν και ο γύρος είναι το απόλυτο best seller, ένα ιδιαίτερο σουβλάκι έχει κλέψει την παράσταση: το σουβλάκι “Αφροδίτη”.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη γεύση που συνδυάζει χαλούμι και μπέικον, μαζί με ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, παντζάρι και τζατζίκι, όλα τυλιγμένα σε ζεστή πίτα.
Άλλες αγαπημένες επιλογές είναι το μικτό σουβλάκι με αρνί και κοτόπουλο, αλλά και οι δροσιστικές ελληνικές σαλάτες. Για το τέλος, φυσικά, δεν λείπει ο τραγανός μπακλαβάς, φτιαγμένος από τον ίδιο τον Γιώργο.
Η ελληνική παράδοση συνεχίζεται
Η Σοφία και ο Γιώργος δεν είναι οι μόνοι στην οικογένεια που διαδίδουν τις ελληνικές γεύσεις. Ο γιος του Γιώργου έχει επίσης ανοίξει ένα ελληνικό καφέ, το οποίο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.
«Νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που προσφέρουμε αυθεντικό ελληνικό φαγητό στη Νέα Ζηλανδία», αναφέρει η Σοφία. Και με τόση αγάπη για την ελληνική κουζίνα, είναι σίγουρο ότι το Greek Street Food τους θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να κατακτά ακόμα περισσότερους ουρανίσκους!
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.