Μια τραγωδία σημάδεψε φεστιβάλ στην Ουμπρίκε της Ισπανίας, όταν ένας ταύρος επιτέθηκε σε 57χρονο άνδρα, προκαλώντας τον θάνατό του.
Η επίθεση που οδήγησε στον θάνατο
Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να σωθεί σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα, όμως δεν τα κατάφερε. Έπεσε στο έδαφος και ο ταύρος τον χτύπησε με τα κέρατά του. Παρά την άμεση διακομιδή του σε κοντινό κέντρο υγείας, υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με τη Daily Mail.
Τι συνέβη στο φεστιβάλ
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Toro del Gayumbo. Στους δρόμους της Ουμπρίκε αφέθηκαν δύο ταύροι, ο πρώτος το μεσημέρι και ο δεύτερος το απόγευμα. Ο δεύτερος, που ονομαζόταν Mosquetero, ήταν εκείνος που επιτέθηκε και σκότωσε τον 57χρονο.
Αντίδραση και μέτρα πένθους
Οι τοπικές αρχές κήρυξαν ημέρα πένθους, που συνέπεσε με τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης. Σε ανακοίνωση τους ανέφεραν:
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους του εκλιπόντος. Ως ένδειξη σεβασμού, η αποψινή επίδειξη πυροτεχνημάτων ακυρώθηκε. Επιπλέον, οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία όλων, υπενθυμίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε την υποστήριξή μας είναι με σύνεση και σεβασμό. Η Ουμπρίκε πάντα ξεχώριζε για την ενότητά της σε δύσκολες στιγμές, και σήμερα αυτό πρέπει να αποδειχθεί».
Αντιδράσεις κατοίκων
Η κάτοικος της Ουμπρίκε, Ιζαμπέλ Καράσκο Ρομέρο, δήλωσε τα συλλυπητήριά της και τόνισε:
«Αυτός ο θάνατος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ο δήμος μας δεν προωθούσε τέτοιου είδους οπισθοδρομικές εκδηλώσεις με το πρόσχημα της παράδοσης. Είμαι πολύ μεγάλη σε ηλικία και μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν ποτέ παράδοση να αφήνουμε έναν ταύρο να τρέχει σε μια μικρή πλαγιά. Είναι σουρεαλιστικό σε μια εποχή που οι περισσότεροι πολίτες θέλουν να προστατεύουν τα ζώα και φυσικά τους ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές δίνουν την άδεια γιατί τους αποφέρει ψήφους. Αυτό είναι το αξίωμά μας».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.