Ένας πατέρας που έχασε τη σύζυγό του από καρκίνο μιλά ανοιχτά για τον πόνο που ζει και στέλνει ένα συγκινητικό μήνυμα αγάπης και εκτίμησης για τον χρόνο που περνάμε με τους δικούς μας ανθρώπους.
Ο καθημερινός αγώνας με τη θλίψη
Ο Brandon J. μοιράστηκε πως η ζωή του μετά τον θάνατο της συζύγου του είναι ένα συνεχές βάρος: «Κάθε μέρα είναι δύσκολη. Λένε, ότι με τον καιρό γίνεται πιο εύκολο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καθόλου πιο εύκολο. Αντιθέτως, ίσως και να είναι δυσκολότερο. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί. Ξέρω μόνο πως κάθε μέρα που περνάει, μου λείπει όλο και περισσότερο».
Όπως εξηγεί, συχνά κλείνεται στη ντουλάπα για να κλάψει μακριά από τα παιδιά του: «Δεν είναι ότι δεν θέλω να με δουν να κλαίω. Δεν έχει περάσει μέρα που να μην έχουμε κλάψει μαζί. Αλλά αυτό το κλάμα είναι διαφορετικό. Είναι το “τρέμω στην ιδέα να ζω χωρίς εσένα” κλάμα. Το “μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση σου” κλάμα. Το “δεν μπορώ να κοιτάξω μια φωτογραφία ή να ακούσω ένα τραγούδι χωρίς να σε σκέφτομαι” κλάμα. Το “λυπάμαι που δεν έκανα περισσότερα” κλάμα».
Οι αναμνήσεις που φέρνουν δάκρυα
«Όλα αυτά τα κλάματα είναι διαφορετικά», σημειώνει. Σκέφτεται τις 39 νύχτες που έζησαν μαζί στο νοσοκομείο, τα δύο χρόνια από τη διάγνωση, αλλά και τα δέκα χρόνια γάμου που μοιράστηκαν.
Με συγκίνηση εξομολογείται: «Μακάρι να μπορούσα να την αγγίξω μια ακόμη φορά. Να της ζητήσω συμβουλές για το πώς θα τα καταφέρω χωρίς εκείνη. Να δω μια ταινία μαζί της, να ακούσω τη φωνή της, να απολαύσω ένα γεύμα μαζί της. Να τη δω να είναι “μαμά” άλλη μια φορά».
Ένα μήνυμα για όλους μας
Ο Brandon θυμάται και την περίοδο της καραντίνας, τονίζοντας: «Θα έδινα ό,τι έχω και δεν έχω απλά για να είμαι σε καραντίνα μαζί της». Και συνεχίζει με το δικό του μήνυμα: «Μην παίρνετε τον χρόνο αυτό ως δεδομένο. Ίσως να μην υπάρξει ξανά τέτοια ευκαιρία να είμαστε τόσο κοντά στους ανθρώπους μας. Δεν ξέρουμε πότε και πώς θα τελειώσει όλο αυτό. Ξέρουμε μόνο πως κάποια στιγμή θα τελειώσει. Κι έχουμε επιλογή για το πώς θα το ζήσουμε».
Από το πάτωμα της ντουλάπας του, κάνει μια έκκληση: «Σας παρακαλώ, μην αφήσετε αυτή την περίοδο να σας κάνει να αγαπάτε λιγότερο ή να τσακώνεστε περισσότερο. Μην επιτρέψετε να σας χωρίσει. Θα έδινα τα πάντα για να είναι εδώ η γυναίκα μου να με ενοχλεί με την γκρίνια της. Θα έδινα τα πάντα για να είναι εδώ να με αγαπά».
Η αξία της αγάπης και της παρουσίας
Το κλείσιμο του μηνύματός του είναι μια προτροπή: «Αν μη τι άλλο, δείτε αυτές τις μέρες σαν μια ευκαιρία να αγαπάτε περισσότερο. Αγαπάτε τους γείτονές σας. Αγαπάτε τις οικογένειές σας. Αγαπάτε τους ανθρώπους περισσότερο».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.