Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση της Αμαλιάδας: «Ο σύντροφος της μητέρας κακοποιούσε την Ειρήνη και τα αδέρφια» (video)

Σοκ έχουν προκαλέσει τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως για τις συνθήκες που μεγάλωσε η Ειρήνη Μουρτζούκου. Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», μίλησε στην ΕΡΤ και έδωσε νέες πληροφορίες σχετικά με την κακοποίηση που βίωσε η Ειρήνη και τα αδέρφια της. Τα γεγονότα αυτά προσθέτουν νέες πτυχές στην υπόθεση, που δείχνει να έχει βαθιές ρίζες στο πρόβλημα της κακοποίησης και αμέλειας.

Η πρώτη επαφή του «Χαμόγελου του Παιδιού» με την Ειρήνη

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για πρώτη φορά το 2015 όταν η Ειρήνη, τότε ανήλικη, αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι της. Ο οργανισμός κινητοποιήθηκε για να της παράσχει τη βοήθεια που χρειαζόταν. Ωστόσο, σύντομα η Ειρήνη επέστρεψε στην οικογένειά της, αν και ήδη υπήρχαν ανησυχίες για το περιβάλλον στο οποίο ζούσε.

Επανειλημμένες αναφορές για την κακοποίηση των παιδιών

Το 2017, ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε πως άρχισαν να καταφθάνουν σοβαρές αναφορές για τις κακές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η Ειρήνη και τα αδέρφια της. «Δεν ήταν απλά μια δύσκολη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά, αλλά μάλλον ένα ζοφερό περιβάλλον γεμάτο βία και αδιαφορία.

«Μεγάλος παράγοντας των προβλημάτων ήταν ο σύντροφος της μητέρας», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, αποκαλύπτοντας πως ο άνδρας αυτός κακοποιούσε και κακομεταχειριζόταν όλα τα παιδιά της οικογένειας.

Το παιδί που δεν άντεξε τη βία

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για ένα από τα παιδιά της οικογένειας, το οποίο έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το παιδί είχε υποστεί φρικτή κακοποίηση από τον σύντροφο της μητέρας του. «Το είχε κατασκοτώσει ο σύντροφος», είπε με δέος, χωρίς να μοιράζεται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Ο ρόλος της Πρόνοιας και η απουσία προστασίας

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως η Πρόνοια είχε λάβει ενημέρωση για την κατάσταση της οικογένειας. Ωστόσο, όπως δήλωσε, η υπηρεσία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υπόθεσης, λόγω των χρόνιων προβλημάτων υποστελέχωσης και υπολειτουργίας της.

Εγκατάλειψη και αναζήτηση βοήθειας

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η Ειρήνη και τα αδέρφια της βίωσαν ουσιαστικά την εγκατάλειψη από το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Αναφέρθηκε επίσης πως κάποιος από την ευρύτερη οικογένεια της 24χρονης σήμερα Ειρήνης προσέγγισε το «Χαμόγελο του Παιδιού», ζητώντας να απομακρυνθεί η ανήλικη τότε Ειρήνη από τη δυσλειτουργική οικογένεια.






Οι αποκαλύψεις αυτές εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε επικίνδυνες οικογενειακές καταστάσεις και τη συστημική αδυναμία ανταπόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών.

Exit mobile version