Μια απίστευτη υπόθεση ήρθε στο φως από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου ασθενής πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης για καρκίνο, πιθανότατα εξαιτίας βλάβης στον ιατρικό εξοπλισμό.
Η ασθενής υπέστη εγκαύματα κατά τη διάρκεια της επέμβασης
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια χειρουργείου στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Μια 60χρονη γυναίκα, ενώ υποβαλλόταν σε επέμβαση για καρκίνο, τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα στο χειρουργείο.
Η ασθενής υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο σώμα και το στήθος. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, με την κατάστασή της να είναι καλή, υπό την επίβλεψη πλαστικού χειρουργού.
Πιθανή αιτία το πρόβλημα στη διαθερμία
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από πιθανό τεχνικό πρόβλημα στη διαθερμία, ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται για αιμόσταση. Το σχετικό εξάρτημα τοποθετείται κάτω από το σώμα του ασθενούς κατά την επέμβαση.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε:
«Είναι τραγικό γεγονός. Υπάρχουν εταιρείες συντήρησης για τα συγκεκριμένα συστήματα και θα έπρεπε να έχει γίνει σωστά η συντήρηση».
Άμεση επέμβαση του προσωπικού για κατάσβεση της φωτιάς
Γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονταν στο χειρουργείο αντέδρασαν ακαριαία. Το χειρουργείο μόλις είχε ολοκληρωθεί, όταν συνέβη το ατύχημα, και το ιατρικό προσωπικό έσπευσε να σβήσει τις φλόγες με ό,τι βρήκαν πρόχειρο, όπως υφάσματα. Η φωτιά κατασβέστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Διερεύνηση από τη διοίκηση και εντολή για κατεπείγουσα έρευνα
Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Δήμητρα Παππά – η οποία αποχωρεί από τη θέση της τις επόμενες ημέρες λόγω λήξης της θητείας της – διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ήταν παρόντες στο χειρουργείο έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν τις εκτιμήσεις τους.
Αντίδραση του υπουργού Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:
«Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος».
Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 25, 2025
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.