Ραγδαίες εξελίξεις στην Αμαλιάδα: Έρευνες και για 6ο μωρό που σώθηκε – «Υπάρχουν ήδη 5 δικογραφίες» (videο)

Αμαλιάδα

Η υπόθεση των θανάτων των βρεφών στην Αμαλιάδα έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, με τη συνεχή εμφάνιση νέων στοιχείων και πληροφοριών. Οι αρχές διερευνούν ήδη πέντε περιπτώσεις βρεφικών θανάτων, ενώ προστίθενται υποψίες για την ύπαρξη και έκτου περιστατικού. Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών, που ξεκίνησε από μαρτυρίες και αναφορές της οικογένειας και φίλων της 24χρονης Ειρήνης, φέρνει στο προσκήνιο το θρίλερ γύρω από τους ανεξήγητους θανάτους.

Η πιθανότητα ενός έκτου βρέφους

Σύμφωνα με πηγές, η Εισαγγελία Πατρών συγκεντρώνει στοιχεία για το περιστατικό ενός ακόμα βρέφους, αδελφού της Ειρήνης, που διακομίστηκε σε νοσηλευτικό ίδρυμα με υποξαιμία, όταν η οικογένεια ζούσε στην περιοχή της Αχαΐας. Ωστόσο, το παιδί αυτό κατάφερε να σωθεί, χάρη στις προσπάθειες των γιατρών. Πλέον, οι εισαγγελικές αρχές αναζητούν επίσημα στοιχεία από το νοσηλευτικό ίδρυμα ώστε να επιβεβαιώσουν εάν υπήρξε πραγματικά αυτό το περιστατικό.

Η υποξαιμία, μια κατάσταση που μπορεί να προκληθεί από διάφορες παθολογικές ή μη αιτίες, οδηγεί στη μείωση του οξυγόνου στο αίμα κάτω από το 90%, και αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο. Σε περίπτωση που η έρευνα επιβεβαιώσει την ύπαρξη και ενός έκτου βρέφους, το οποίο δεν απεβίωσε, ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπεριλάβει και αυτό το περιστατικό.

Το ιστορικό των πέντε υπόπτων θανάτων

Μέχρι στιγμής, στον φάκελο περιλαμβάνονται ολοκληρωμένα στοιχεία για τα πρώτα τρία βρέφη, δύο εκ των οποίων ήταν της Ειρήνης και το τρίτο της Κατερίνας στην Κ. Αχαΐα. Παράλληλα, συγκεντρώνονται δεδομένα για το τέταρτο παιδί της Καλλιόπης από την Αμαλιάδα, καθώς και για ένα αδελφάκι της Ειρήνης, που απεβίωσε στην Αργολίδα όταν εκείνη ήταν 14 ετών, το 2014.

Να θυμίσουμε πως οι θάνατοι των πέντε βρεφών, που θεωρούνται ανεξήγητοι, υποδεικνύουν την παρουσία της 24χρονης Ειρήνης στα περιστατικά, καθώς και η ίδια θρηνεί δύο παιδιά. Το πρώτο της παιδί, ένα κοριτσάκι 19 ημερών, πέθανε τον Ιούνιο του 2022, ενώ το δεύτερο κοριτσάκι δύο μηνών έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023. Η τρίτη περίπτωση αφορά το αγοράκι της καλύτερης φίλης της, που πέθανε στις 5 Αυγούστου του 2024, ενώ η τέταρτη αφορά άλλο παιδί φίλης της, που απεβίωσε το 2021. Η πέμπτη περίπτωση αφορά το αδερφάκι της Ειρήνης.

«Για κανένα από τα παιδιά δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας»

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στο MEGA, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια σε καμία από τις περιπτώσεις των παιδιών. Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου: «Και για τις πέντε περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες. Στην περίπτωση του θανάτου του 2021, δεν εμφανίζεται η παρουσία της 24χρονης πριν από το συμβάν. Στα δικά της παιδιά ήταν παρούσα, όπως είναι φυσιολογικό, ενώ στον τελευταίο θάνατο αποδέχεται πως ήταν μαζί με το παιδί».

Επίσης, σημείωσε πως «δεν ανακρίνεται κανένας και δεν κατηγορούμε κανέναν. Οι επιστήμονες είναι αυτοί που πρέπει να προσφέρουν βοήθεια στην Αστυνομία. Δεν υπήρξε καμία αναφορά από τους γιατρούς ότι κάποιο παιδί έφτασε κακοποιημένο, ενώ οι ιατροδικαστές αποκλείουν προς το παρόν την εγκληματική ενέργεια».

«Είναι όλα καταγεγραμμένα»

Η Ειρήνη, που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών και των δημόσιων συζητήσεων, έχοντας χάσει τα δύο της παιδιά, υποστηρίζει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Η προκαταρκτική εξέταση που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Εφετών Πατρών βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να διαλευκάνει τις συνθήκες των θανάτων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε: «Όταν κάποιος πάει στο νοσοκομείο, τα πάντα καταγράφονται, οπότε η διαδικασία συλλογής στοιχείων είναι εύκολη. Όλα είναι καταγεγραμμένα, και αν ζητηθούν στοιχεία από το νοσοκομείο, θα μπορούν να τα παραλάβουν οι αρμόδιες αρχές».

Η υπόθεση συνεχίζει να απασχολεί τις αρχές, με την κοινή γνώμη να αναμένει την ολοκλήρωση των ερευνών και την απόδοση ευθυνών, αν και εφόσον αυτές υπάρχουν.

Exit mobile version