Η θρυλική Μέριλιν Μονρό έλεγε ότι είχε κάθε μέρα για πρωινό, δύο ωμά αυγά μέσα σε γάλα. Το 1952, φωτογραφήθηκε γυμνή (μ’ ένα σεντόνι) στο κρεβάτι της, πίνοντας το δυνατό αυτό πρωινό.
Σερβιρισμένο σκέτο είναι πολύ άνοστο, αν όμως ακολουθείσετε την παρακάτω συνταγή, θα σκοτώσετε και τα μικρόβια, όπως σαλμονέλα και άλλα.
Κάνουμε λοιπόν το εξής:
- Χτυπάμε δύο αυγά μαζί με 1-2 κ.σ. ζάχαρη και 125ml κρύο γάλα.
- Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και το χύνουμε σε μια βαριά κατσαρόλα.
- Βάλτε την σε όσο πιο χαμηλή φωτιά μπορείτε, να ζεσταθεί σιγά.
- Αφήστε την για περίπου 12 λεπτά ανακατώνοντας και ξύνοντας τον πάτο, μέχρι το μίγμα να κάθεται ελαφρά στο κουτάλι και η θερμοκρασία να είναι 75°.
- Τραβήξτε το από τη φωτιά, σουρώστε το και βάλτε το στην κούπα σας.
Αν επιθυμείτε, κρυώστε το στο ψυγείο.
Πίνεται ζεστό ή κρύο.
Αν είναι περασμένη η ώρα και το σηκώνετε, μπορείτε να ρίξτε ένα σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι.