Το παρακάτω άρθρο φωτίζει τη δημόσια και προσωπική διαδρομή της Λιάνας Κανέλλη, μιας από τις πιο γνωστές μορφές της ελληνικής πολιτικής και δημοσιογραφικής σκηνής, με έμφαση στην περιουσιακή της κατάσταση και τις απαντήσεις της σε επικρίσεις που έχει δεχθεί.
Μια πορεία γεμάτη έντονη παρουσία και δράση
Η Λιάνα Κανέλλη έχει γράψει τη δική της ιστορία τόσο στον χώρο της πολιτικής όσο και στον δημοσιογραφικό κλάδο. Με σταθερή θέση στον δημόσιο διάλογο, ξεκίνησε την πολιτική της διαδρομή ως βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθηνών το 2000, συγκινώντας πρόσφατα με τις αποκαλύψεις της για την ταλαιπωρία της από long covid.
Επανεκλέχθηκε συνεχώς στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004, 2007 και 2009. Σήμερα παραμένει ενεργό μέλος σε σημαντικές κοινοβουλευτικές επιτροπές όπως οι Θεσμών και Διαφάνειας, Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ έχει συμμετοχή και στο Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση.
Η μακρά διαδρομή στη δημοσιογραφία
Με εμπειρία άνω των τριών δεκαετιών, η Κανέλλη υπηρέτησε τη δημοσιογραφία μέσα από εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 1997 ίδρυσε το περιοδικό *NEMECIS*, ενώ έγραψε ιστορία ως η πρώτη παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στην ιδιωτική τηλεόραση από τη συχνότητα του Mega.
Επιπλέον, έχει εκλεγεί σε συνδικαλιστικά όργανα του δημοσιογραφικού κλάδου και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για την κοινωνική και αντιρατσιστική της δράση. Είναι μέλος της ΕΕΔΥΕ και έχει συγγράψει τα βιβλία: «Στοχασμοί», «Λειτουργία των Όρκων» και «Ρουάντα».
Η υπόθεση με τη βίλα στην Εκάλη και οι εξηγήσεις
Πριν μερικά χρόνια, η Λιάνα Κανέλλη βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων για τη βίλα που διαθέτει στην Εκάλη. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό *Crash*, είχε απαντήσει με σαφήνεια για το πώς προέκυψε η αγορά του ακινήτου:
«Αγόρασα το σπίτι από μία συμμαθήτρια της μητέρας μου ,που ήθελε να μετακομίσει. Το αγόρασα 90.000.000 δραχμές με δάνειo, το οποίο ξεχρέωσα τον περασμένο μήνα», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της απέναντι στη σύνδεση του τόπου κατοικίας με πολιτικές πεποιθήσεις:
«Ο τόπος του σπιτιού προδιαγράφει την πολιτική σκέψη; Δεν υπάρχει ΚΥΠατζής στο Πέραμα, καθίκι στο Κολωνάκι και σταλινικός στην Βουλιαγμένη;»
Παράλληλα, ανέφερε μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναφορά για την προέλευση του ονόματος της περιοχής:
«Η Εκάλη, πήρε το όνομα της από μια γριά, καθώς ο Θησέας, πηγαίνοντας προς τον Μαραθώνα για να πιάσει τον ταύρο, βρήκε καταφύγιο στην καλύβα μιας γριάς, την οποία λέγανε Εκάλη. Η γριά του υποσχέθηκε πως θα έκανε θυσία για να πετύχει η αποστολή του και γυρνώντας ο Θησέας από τον Μαραθώνα, θέλησε να βρει και πάλι την γριά, η οποία όμως είχε πεθάνει. Προς τιμήν της ανήγειρε το ιερό του Εκάλειου Διός».
Καθημερινές δυσκολίες και οικονομικά βάρη
Παρά τη δημόσια εικόνα της, η Κανέλλη δεν διστάζει να μιλήσει για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αναφερόμενη σε δάνεια, πιστωτικές κάρτες και προσωπικές δυσκολίες.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό *People*, είχε μοιραστεί:
«Έχω μια κάρτα , την οποία έχω για λόγους ανάγκης, για λόγους πρακτικούς, γιατί ανήκω σε εκείνους τους προνοητικούς που φωνάζουν πέντε χρόνια τώρα “Φυλαχτείτε, μαζευτείτε, κάντε άλλες ιεραρχήσεις”. Εγώ αγαπάω τη θάλασσα, ψαρεύω και κατάφερα να έχω μια πλαστική βάρκα , πέντε μέτρα, την οποία πήρα μεταχειρισμένη από ένα δικηγόρο, δώρο στον εαυτό μου, για να μη με πει κανείς “σκαφάτη”. Και επειδή ξέρω από “θάλασσες” τον ορίζοντα της θάλασσας τον έβλεπα , τη μύριζα τη θάλασσα, την άκουγα και φώναζα»
Η προσωπική της ζωή και η κληρονομιά
Η Λιάνα Κανέλλη έχει έναν γιο, ο οποίος αποτελεί και τον μοναδικό της κληρονόμο. Παρά τη δημόσια δράση της, έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ στην προσωπική της ζωή, αφήνοντας χώρο στον γιο της να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Το προφίλ της Λιάνας Κανέλλη παραμένει πολυδιάστατο – δυναμική, αιχμηρή, αλλά και βαθιά ανθρώπινη, τόσο στον δημόσιο λόγο όσο και στην προσωπική της καθημερινότητα.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.