Επέλεξε τα ολικής άλεσης: Τα μακαρόνια που είναι ολικής άλεσης περιέχουν πολλές περισσότερες ίνες από τα κλασικά.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τρώγοντας την ίδια ποσότητα μπορείς να παραμείνεις χορτάτος-η για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα θα έχεις χαρίσει στον οργανισμό σου λιγότερες θερμίδες.
Μην τα βράζεις πολύ: Τα μακαρόνια έχουν μέτριο γλυκαιμικό δείκτη. Τι σημαίνει αυτό;
Η συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωσή μακαρονιών δεν είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να μη ζητάς να φας σε μικρό χρονικό διάστημα!
Αν, λοιπόν, βράσεις τα μακαρόνια σου ακόμα λιγότερη ώρα, ο γλυκαιμικός τους δείκτης θα είναι ακόμη πιο χαμηλός (φτάνει το 38 με 5 λεπτά βράσιμο και το 64 με 20 λεπτά βράσιμο) έτσι θα πεινάς ακόμα λιγότερο και θα αδυνατίσεις.
Προτίμησε τα με κόκκινη σάλτσα ή με τυρί: Τις περισσότερες φορές αυτό που παχαίνει στις μακαρονάδες είναι η σάλτσα και όχι τα μακαρόνια.
Οπότε ξέχνα το μπέικον, τη κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα που βάζεις όταν μαγειρεύεις.
Προτίμησε τα, λοιπόν, με κόκκινη σάλτσα ή τυρί που έχουν λιγότερες θερμίδες και εξίσου καλή γεύση.
Πηγή: ipop.gr