Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η FIBA ανακοίνωσε πώς χωρίστηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της αυριανής (16/3) κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και πλέον έγιναν γνωστοί οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Ανδρών.

Από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η Κίνα θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε λεπτομέρειες της κλήρωσης του Σαββάτου (16/03, 12:30).

Η Ελλάδα θα είναι επικεφαλής ομίλου, καθώς βρίσκεται στην όγδοη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και βρίσκεται στο Pot2, μαζί με τις Σερβία, Αργεντινή και Λιθουανία.

Υποψήφιοι αντίπαλοί της είναι οι ομάδες από τα Pots 3, 6 και 7, δηλαδή οι: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία, – Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα – Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα.

Pot 1: Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία
Pot 2: Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Ελλάδα
Pot 3: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιταλία
Pot 4: Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα
Pot 5: Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ιράν
Pot 6: Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα
Pot 7: Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα
Pot 8: Ιαπωνία, Ιορδανία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού.

Μην το χάσεις:  "Πράσινο φως" για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Οι 32 ομάδες, που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο, θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ περνούν στους «16», όπου θα σχηματιστούν ξανά όμιλοι.

Για τις ανάγκες της κλήρωσης, οι ομάδες χωρίστηκαν σε 8 pots των 4 ομάδων, βάσει της θέσης τους στο ranking ,αλλά και έτσι ώστε να μην βρεθούν στον ίδιο όμιλο πολλές ομάδες από την ίδια Ήπειρο.

Προκειμένου να αποφευχθεί η παρουσία δύο ομάδων από τη ζώνη της Αμερικής στον ίδιο όμιλο, έγινε μια αλλαγή. Η Δομινικανή Δημοκρατία, το Πουέρτο Ρίκο, οι ΗΠΑ και η Βενεζουέλα θα κληρωθούν στους ομίλους A, C, Ε και G, με τον Καναδά να μεταφέρεται στο Pot 6, αλλάζοντας θέση με το Ιράν.

Μην το χάσεις:  ΠΑΟΚ Βόλεϊ: Πήρε το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού με καταπληκτικό παιχνίδι

Οι ομάδες των Pot 1, 4, 5 και 8 θα τοποθετηθούν στους ομίλους Α, C, E και G, ενώ οι ομάδες που είναι στο Pot 2, 3, 6 και 7 θα πάνε στους ομίλους B, D, F και H.

Ο όμιλος Α διασταυρώνεται στη συνέχεια με τον Β, o C με τον D, ο Ε με τον F και ο G με τον Η.

Η Κίνα θα βρίσκεται σίγουρα στον Α όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Πεκίνο, ενώ οι ΗΠΑ στον Ε όμιλο, που θα γίνει στη Σανγκάη. Οι αγώνες του Β ομίλου θα γίνουν στη Βουχάν, του C στην Γκουανγκζού, του D στη Φοσάν, του F στη Ναντζίνγκ, του G στη Σενζέν και του H στην Ντονγκουάν.

loading...