Ναυαγός στον Ειρηνικό σώθηκε γιατί φορούσε τζιν παντελόνι – Βίντεο με την διάσωση!

Το ιστιοπλοϊκό κόπηκε στη μέση και σύμφωνα με τις αρχές ευθύνη φέρει ένα σκουλήκι που προξενεί ζημιά στο υλικό των ενοικιαζόμενων σκαφών.

H στιγμιαία έμπνευση του Γερμανού τουρίστα Αρνέ Μερκ να φορέσει τζιν παντελόνι στο ξημέρωμα της περασμένης Τρίτης ήταν αυτή που του έσωσε τη ζωή.

Μαζί με τον αδελφό του Xελτζ ξεκίνησαν από το Άουκλαντ της Νέας Ζηλανδίας με σκοπό να πλεύσουν προς την Βραζιλία.

Για το φιλόδοξο εγχείρημα τους ενοικίασαν ένα πανάκριβο ιστιοπλοϊκό το οποίο όμως στην πρώτη μεγάλη φουρτούνα στο νότιο Ειρηνικό έσπασε στα δύο και ακολούθησε έκρηξη.

Τα δύο αδέλφια αιφνιδιάστηκαν και ο Μερκ βρέθηκε στη θάλασσα. Ο Χελτζ για καλή τους τύχη κρατήθηκε στο κουφάρι του σκάφους που επέπλεε και κατάφερε να ρίξει ναυτικές φωτοβολίδες οι οποίες έγιναν ορατές από παραπλέοντα πλοία που ειδοποίησαν τις αρχές οι οποίες και ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες.

Μην το χάσεις:  Αυτοκίνητο χτυπά πεζούς στην Times Square της Νέας Υόρκης- Ένας νεκρός και 10 τραυματίες [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο Χελτζ εντοπίστηκε άμεσα και όπως είπε έριξε ένα σωσίβιο και ένα σχοινί στον αδελφό του αλλά ο δυνατός αέρας τον απομάκρυνε γρήγορα.

Έκανε το τζιν σωσίβιο

Ο Μερκ φορώντας μόνο το τζιν παντελόνι του και μία μπλούζα έπρεπε να καταφέρει να επιβιώσει μέχρι να τον εντοπίσουν οι διασώστες.

Θυμήθηκε ένα βίντεο επιβίωσης που είχε δει κάποτε για το πως μπορεί κανείς να μετατρέψει το τζιν παντελόνι σε σωσίβιο.

Έδεσε τις δύο άκρες από την πλευρά των ποδιών του τζιν και στη συνέχεια το πάνω μέρος του εγκλωβίζοντας αρκετό αέρα μέσα.

Ο Μερκ κατάφερε να ισορροπήσει πάνω στο αυτοσχέδιο σωσίβιο. Έτσι πήρε ανάσες στη μανιασμένη θάλασσα και έμεινε μεγάλο μέρος του σώματος του εκτός νερού.

Μην το χάσεις:  Politico: Η Ελλάδα χρωστά λιγότερα από όσα ισχυρίζεται η Ευρώπη

Τελικά μετά από μισή μέρα στο νερό εντοπίστηκε από ελικόπτερο της ακτοφυλακής έχοντας πάθει υποθερμία.

Ευθύνεται το σκουλήκι

Το ναυτικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων παρόμοιων ατυχημάτων που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στη Νέα Ζηλανδία και οι ειδικοί εκτιμούν πως τα ιστιοπλοΐκά που διατίθενται προς ενοικίαση είναι πλημελλώς συντηρημένα και ένα είδος σκουληκιού έχει διαβρώσει τα ίσαλα των σκαφών με αποτέλεσμα να σπάνε σε μεγάλες καταπονήσεις των πολλών μποφόρ.

Οι αρχές υποσχέθηκαν να ξεκινήσουν μεγάλη έρευνα και ενδελεχείς ελέγχους σε όλα τα ιστιοπλοΐκά και ειδικά αυτά που είναι προς ενοικίαση.

Πηγές: ethnos.gr

loading...