Ο νικητής του φετινού MasterChef, Νέστορας Νέστορας, μίλησε με συγκίνηση για τη βαθιά σχέση που έχει με τον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, και πώς αυτή η σχέση τον έχει διαμορφώσει σαν άνθρωπο.
Μια σχέση βαθιάς αγάπης και δέσιμου
Ο Νέστορας, με μεγάλο ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη, αναφέρθηκε στην κοινή πορεία που έχει με τον αδελφό του Κωνσταντίνο, λέγοντας:
«Ο αδελφός μου είναι 25 χρονών. Είναι τρία χρόνια μικρότερος μου. Καταρχάς, πρόσφερε παρέα. Μεγαλώσαμε μαζί. Είμαστε φιλαράκια από μικρά παιδιά. Μαζί του έμαθα να είμαι πιο προστατευτικός γενικότερα με τους ανθρώπους και να είμαι πιο υπεύθυνος».
Η σχέση τους δεν είναι απλώς αδελφική, αλλά ένα ισχυρό δέσιμο που βασίζεται στην αγάπη, την αλληλοστήριξη και την καθημερινή συνύπαρξη.
Η καθημερινότητα χωρίς δεύτερες σκέψεις
Όταν ρωτήθηκε αν έχει νιώσει ποτέ άβολα στις δημόσιες εξόδους τους λόγω της διαφορετικότητας του αδελφού του, ο Νέστορας απάντησε με φυσικότητα και αυτοπεποίθηση:
«Πιστεύω ότι το κυριότερο είναι με ποιον τρόπο διαχειρίζεσαι κάποιες καταστάσεις. Δηλαδή, όταν βγαίνεις έξω και σκέφτεσαι “α, θα με κοιτάξει ο κόσμος περίεργα”, τότε παντού αυτό θα βλέπεις. Εγώ όταν βγαίνω με τον αδελφό μου είναι σαν να βγαίνω με έναν φίλο μου. Περνάω καλά και το απολαμβάνω. Δεν κάθομαι να παρατηρώ ποιος και πως μας κοιτάζει».
Με αυτά τα λόγια, ο σεφ θέλησε να υπογραμμίσει πως η αποδοχή και η αγάπη μέσα από την οικογένεια είναι το κλειδί για να αντιμετωπίζει κανείς τη ζωή με θετική διάθεση.
Όσα του έμαθε η οικογένειά του
Μιλώντας γενικότερα για τις αξίες που του έχει μεταδώσει η οικογένειά του, ο Νέστορας αναφέρθηκε στο πιο σημαντικό του μάθημα:
«Οι γονείς μου μου έμαθαν ότι με ενότητα, πίστη, αφοσίωση και αισιοδοξία μπορείς να βρεις στα πάντα λύση».
Αυτές οι αρχές αποτελούν και τον οδηγό του στη ζωή αλλά και στην επαγγελματική του πορεία, η οποία διαγράφεται με πολλές φιλοδοξίες.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.