Ο Μάριος Αθανασίου άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για την οικογένειά του, την πατρότητα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πορεία της ζωής του. Σε μια ειλικρινή συνέντευξη στην εκπομπή *Buongiorno* με τη Φαίη Σκορδά, ο αγαπημένος ηθοποιός εξομολογήθηκε τις σκέψεις του για τον ρόλο του ως πατέρας, τις επιλογές του και τα συναισθήματα που τον συνοδεύουν.
Η επιθυμία για οικογένεια
Από νεαρή ηλικία, ο Μάριος Αθανασίου ήθελε να αποκτήσει παιδιά, ακόμα κι αν δεν ήξερε πότε και πώς θα συνέβαινε αυτό. «Ήθελα από πολύ μικρός να κάνω παιδί χωρίς να ξέρω τη συνθήκη και πότε θα συμβεί, αλλά το σκεφτόμουν με πολλή χαρά γιατί ήθελα να φτιάξω τον κύκλο που δεν είχε κλείσει την προηγούμενη φορά», δήλωσε, εκφράζοντας τη βαθιά του ανάγκη να δημιουργήσει μια οικογένεια.
Παρόλο που η πατρότητα ήταν κάτι που ήθελε, συνειδητοποίησε γρήγορα πως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όπως ανέφερε, απαιτεί δύναμη, υπομονή και συναισθηματική ωριμότητα. «Είναι ωραίο ταξίδι. Δύσκολο, δεν είναι εύκολο γιατί κάνουμε πλακίτσες και χαμογελάμε. Το μεγάλωμα ενός παιδιού δεν είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, και πόσο μάλλον όταν είναι 2-3 παιδιά. Θέλει αντοχές σε πολλά επίπεδα», είπε, αναγνωρίζοντας πως η διαδρομή του ως πατέρας είχε και δυσκολίες.
Λάθη και ενοχές
Ο ηθοποιός δεν δίστασε να μιλήσει για τις στιγμές που δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε στην ανατροφή των παιδιών του. «Δεν τα κάνουμε όλα καλά, έχω κάνει πολλά λάθη και τα έχω μετανιώσει. Και για συμπεριφορές μου και για τρόπο αντιμετώπισης πραγμάτων», εξομολογήθηκε, δείχνοντας πως η πατρότητα είναι ένας συνεχής αγώνας αυτοβελτίωσης.
Ωστόσο, τόνισε πως οι ενοχές αφορούν μόνο τα παιδιά και όχι τις σχέσεις μεταξύ ενηλίκων. «Οι ενοχές έρχονται μόνο για τα παιδιά. Για τα άλλα, είμαστε ενήλικες κι ό,τι γίνει, θα πάρουμε εμείς την ευθύνη. Ό,τι κι αν γίνει με τον σύντροφό σου, είτε είσαι καλά είτε χωρίζεις, δεν σημαίνει ότι θα τελειώσεις με έναν άνθρωπο τη ζωή σου μαζί», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως το σημαντικότερο είναι η συνειδητή γονεϊκότητα.
Το βάρος της ευθύνης
Ο Μάριος Αθανασίου μίλησε και για την ευθύνη που φέρει ο ρόλος του γονέα, λέγοντας πως κανείς δεν είναι απόλυτα προετοιμασμένος για αυτή τη διαδρομή. «Κανένας δεν έχει τελειώσει παιδαγωγικά για να πούμε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τα παιδιά. Τα κάνουμε όλα από αγάπη και φυσικά θα κάνουμε και λάθος. Το κάνω με το ένστικτο και την αγάπη μου», είπε, αναγνωρίζοντας πως η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις.
Οι εμπειρίες που τον καθόρισαν
Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για το πώς το παρελθόν του επηρέασε τον τρόπο που βλέπει την οικογένεια. «Είναι ένα χρέος που κουβαλάω στη ζωή μου και στις δύο περιπτώσεις που έκανα οικογένεια. Είναι ένα τίμημα που το πλήρωσα με την καλή έννοια, ότι δηλαδή έπρεπε να συμβεί. Και στον πρώτο μου χωρισμό, η συμπεριφορά μου κι η λειτουργία μου βασίστηκαν στο ότι είχα τις δικές μου αναμνήσεις και τη δύσκολη διαδρομή, οπότε έπρεπε να την κάνω πολύ καλή. Έπρεπε να μη συμβεί αυτό που συνέβη στη ζωή μου. Και τώρα, ό,τι κάνω με την οικογένειά μου είναι με γνώμονα το τι έχω περάσει», εξήγησε.
Ο χωρισμός και η σχέση με τον γιο του
Με ειλικρίνεια, ο Μάριος Αθανασίου αναφέρθηκε στον χωρισμό του από τη Μαρία Σολωμού, εξηγώντας πως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε ονειρευτεί. «Ήθελα από πολύ μικρός να κάνω παιδί χωρίς να ξέρω τη συνθήκη και πότε θα συμβεί, αλλά το σκεφτόμουν με πολλή χαρά γιατί ήθελα να φτιάξω τον κύκλο που δεν είχε κλείσει την προηγούμενη φορά. Δεν το κατάφερα. Με τον Αλέξανδρο έγινε ακριβώς το αντίθετο, αυτό που δεν έπρεπε να γίνει. Χωρίσαμε όταν ο Αλέξανδρος ήταν πολύ μικρός. Όταν ήμουν μικρός, σκεφτόμουν το ιδανικό», ανέφερε.
Παρότι η πραγματικότητα δεν ήταν αυτή που είχε φανταστεί, προσπαθεί να είναι πάντα δίπλα στα παιδιά του, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Με ειλικρίνεια και συναίσθημα, ο ηθοποιός μοιράστηκε τη δική του αλήθεια, δείχνοντας πως η πατρότητα δεν είναι μια στατική κατάσταση, αλλά μια διαρκής διαδικασία εξέλιξης.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.