Μαγειρίτσα με κοτόπουλο: Συνταγή για τη light εκδοχή

Η μαγειρίτσα με κοτόπουλο είναι μια πιο ελαφριά και γρήγορη εκδοχή του κλασικού πασχαλινού πιάτου. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αρνί ή μοσχάρι, αυτή η συνταγή με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου είναι ιδανική, με λιγότερα λιπαρά και εξίσου απολαυστική.

Διαφορετικές εκδοχές για τη μαγειρίτσα

Μετά την παραδοσιακή μαγειρίτσα και την εκδοχή με μοσχαρίσιο κρέας, ολοκληρώνουμε τη σειρά με μια μαγειρίτσα που βασίζεται στο κοτόπουλο.

Για όσους προτιμούν μια χορτοφαγική επιλογή, υπάρχει και η vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια και ταχινολέμονο αντί για αυγολέμονο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μαγειρέψετε το παραδοσιακό φαγητό της Ανάστασης με μόνο συκώτι ή μικρά κομμάτια από αρνί.

Τι να προσέξετε στη μαγειρίτσα

Ορισμένες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε αφορούν την υφή και τη γεύση: θα προσθέσετε ρύζι και πόσο; Θέλετε η σούπα να είναι δεμένη ή πιο ρευστή; Θα την αυγοκόψετε;

Αν επιλέξετε να προσθέσετε αυγολέμονο, είναι καλύτερα να το φτιάξετε λίγο πριν το σερβίρισμα. Αν θέλετε να διασφαλίσετε πως δεν θα «κόψει», μπορείτε να αναμείξετε λίγο κορν φλάουρ στο μείγμα.

Ελαφριά μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Υλικά:

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το κοτόπουλο για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, το ρύζι, το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Στο τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα για να ενσωματωθεί.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός μέχρι να γίνουν αφράτα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και λίγη ζεστή σούπα από την κατσαρόλα για να ζεσταθούν τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Exit mobile version