Με αφορμή τον θρίαμβο της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, ο Λουίς Ενρίκε προχώρησε σε μια συγκινητική κίνηση στη μνήμη της κόρης του, Χάνα, που συγκλόνισε κοινό και ποδοσφαιρικό κόσμο.
Ιστορική νίκη της Παρί και προσωπική συγκίνηση
Η Παρί Σεν Ζερμέν πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του Champions League, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 5-0 επί της Ίντερ και κατακτώντας το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Λουίς Ενρίκε, περήφανος για τους παίκτες του, χειροκρότησε και πανηγύρισε με έντονη συγκίνηση την ιστορική αυτή νίκη.
Όμως, η χαρά του προπονητή της Παρί συνοδευόταν από μια πιο προσωπική και συναισθηματική στιγμή. Μετά το τέλος του αγώνα, φόρεσε ένα μπλουζάκι αφιερωμένο στην κόρη του, Χάνα, που «έφυγε» από τη ζωή το 2019.
Μια απώλεια που δεν ξεχνιέται
Τον Αύγουστο του 2019, η οικογένεια του Λουίς Ενρίκε βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία, όταν η μικρή του κόρη, Χάνα, πέθανε σε ηλικία μόλις 9 ετών από καρκίνο στα οστά. Από τότε, ο Ισπανός προπονητής δεν σταμάτησε ποτέ να την τιμά και να την έχει μαζί του σε κάθε σημαντική στιγμή.
Tο μπλουζάκι που φόρεσε ο Λουίς Ενρίκε μετά τη λήξη του τελικού είναι αφιερωμένο στο ίδρυμα που δημιούργησε με το όνομα της κόρης του, ένα ίδρυμα που στηρίζει οικογένειες παιδιών που έχουν προσβληθεί από σοβαρές ασθένειες. pic.twitter.com/Hq6N3AL6i1
— el sombrero (@sombrerogr) May 31, 2025
Πριν 6 χρόνια, η κόρη του Σάνα «έφυγε» από τη ζωή. Μόλις 9 ετών. Ως πατέρας μιας κόρης 21 μηνών, βλέπω αυτές τις εικόνες του Λουίς Ενρίκε με τη μικρή του και «λυγίζω». Το 5-0 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Ίντερ, δεν ήταν μια επίδειξη δύναμης μέσα σε ένα γήπεδο. Το χάρηκα γιατί είδα… pic.twitter.com/KVNAGpIwnl
— Verveles Dionisis (@dverveles) May 31, 2025
Χάνα, ο μπαμπάς τα κατάφερε ξανά! ♥️🥹
“Θυμάμαι μια απίστευτη φωτογραφία που έχω με την κόρη μου, μετά την κατάκτηση του Champions League, κρατώντας μια σημαία της Μπαρτσελόνα στον αγωνιστικό χώρο.
Μακάρι να μπορούσα να κάνω το ίδιο με την Παρί.
Δεν θα είναι εκεί σωματικά,… pic.twitter.com/koXOvoAZ4H
— Stoiximan (@Stoiximan) May 31, 2025
Ο Λουίς Ενρίκε #Luis_Enrique προπονητης της #ParisSaintGermain,ειναι ο στρατηγός του θριάμβου των Γάλλων στον τελικό του #UCLfinal
Απόψε, 31 Μαΐου 2025, αφιερώνει τη νίκη στη μνήμη της 9χρονης κόρης του, Χάνα, που έφυγε το 2019 από οστεοσάρκωμα και το παρακολουθεί από ψηλά#Παρι pic.twitter.com/D3LsTHi9pu— Marka2‼️ (@Marka2free) May 31, 2025
Ένα μπλουζάκι γεμάτο νόημα
Λίγο μετά τη λήξη του τελικού, ο Λουίς Ενρίκε κρατούσε και στη συνέχεια φόρεσε ένα μπλουζάκι που έφερε το λογότυπο του ιδρύματος που έχει ιδρύσει στη μνήμη της Χάνα. Το ίδρυμα στηρίζει οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, με τον Ισπανό να συνεχίζει μέσα από τη δράση του να τιμά το παιδί του.
Συγκλονιστικό κορεό από τους φίλους της Παρί
Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν οι φίλοι της Παρί σήκωσαν ένα τεράστιο κορεό που απεικόνιζε τον Λουίς Ενρίκε και τη Χάνα να τοποθετούν τη σημαία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο της «Allianz Arena». Ο Ισπανός προπονητής κατευθύνθηκε προς το σημείο, τους χειροκρότησε και τους ευχαρίστησε με βουρκωμένα μάτια.
«Η Χάνα είναι με την οικογένειά και τους φίλους της κάθε μέρα ανεξάρτητα από τη διάθεση που έχουμε. Ξέρουμε πως εάν αγαπάς κάποιον μέσα από την καρδιά σου είναι μαζί σου. Σήμερα σίγουρα ήταν κάπου εδώ και έτρεχε μαζί μας», σχολίασε συγκινημένος ο Λουίς Ενρίκε.
Μια επανάληψη εικόνας γεμάτη αναμνήσεις
Τη νύχτα της 31ης Μαΐου 2025, ο προπονητής της Παρί κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του το Champions League, αλλά και πάλι δεν ξέχασε την κόρη του. Μετά το τέλος του αγώνα και την επιβλητική νίκη επί της Ίντερ, έβγαλε τη φανέλα του και φόρεσε το μπλουζάκι προς τιμήν της Χάνα.
Η εικόνα αυτή – του πατέρα με την κόρη να καρφώνουν μαζί μια σημαία – είχε ξαναζωντανέψει για πρώτη φορά το 2015 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, μετά την κατάκτηση του Champions League με την Μπαρτσελόνα. Μια εικόνα που έμεινε αξέχαστη.
Ένα πανό γεμάτο συναίσθημα
Κατά την απονομή του τροπαίου, οι οπαδοί της Παρί ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό με την ίδια εικόνα – τον Λουίς Ενρίκε και τη Χάνα με τη σημαία. Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, χαιρετώντας τους φίλους της ομάδας που συμμερίστηκαν τον πόνο και τη μνήμη του.
«Η κόρη μου αγαπούσε τόσο πολύ τα πάρτι και είμαι βέβαιος ότι εξακολουθεί να κάνει πάρτι όπου κι αν είναι. Θυμάμαι μια καταπληκτική φωτογραφία που είχα μαζί της στον τελικό στο Βερολίνο, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, τοποθετώντας μια σημαία της Μπαρτσελόνα στο γήπεδο. Έχω την επιθυμία να κάνω το ίδιο με την Παρί. Η κόρη μου δεν θα είναι εκεί σωματικά, αλλά θα είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Έχω το κίνητρο να συνεχίσω να προχωρώ με ό,τι μου δίνει η ζωή και να το μοιραστώ με την οικογένειά μου. Όλοι αγαπάμε τις όμορφες και χαρούμενες στιγμές, αλλά κάτι εξίσου σημαντικό είναι να μάθουμε να ξεπερνάμε τις τραγωδίες. Θα ξανασυναντηθούμε», είχε δηλώσει ο Ενρίκε μετά την πρόκριση της Παρί στον τελικό.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.