Το περιστατικό στα Βορίζια Ηρακλείου εξακολουθεί να απασχολεί τις Αρχές, καθώς πέντε άνδρες φέρονται να κρύβονται στα ορεινά, ενώ η βαλλιστική έρευνα στους 200 κάλυκες που έχουν εντοπιστεί ίσως αποκαλύψει κρίσιμα στοιχεία για τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.
Καταζητούμενοι και τραυματίες στα βουνά
Οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον πέντε άτομα, από τις δύο οικογένειες που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό, διαφεύγουν και παραμένουν κρυμμένα στα βουνά της Κρήτης. Σύμφωνα με καταθέσεις συγγενών και ντόπιων, τουλάχιστον δύο από την κάθε πλευρά έχουν εξαφανιστεί μετά το περιστατικό, ενώ δύο ακόμη άτομα, που έχουν τραυματιστεί, νοσηλεύονται φρουρούμενα ως ύποπτοι συμμετοχής στους πυροβολισμούς στα Βορίζια.
Στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 39χρονος, εντοπίστηκαν πάνω από 100 κάλυκες, ενώ ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά πλέον τους 200. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν ποια ακριβώς όπλα χρησιμοποιήθηκαν, ανάμεσά τους καλάσνικοφ, εννιάρια πιστόλια και κυνηγετικές καραμπίνες.
Μυστήριο με την κηδεία του 39χρονου
Το χωριό παραμένει αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ελέγχουν κάθε είσοδο και έξοδο. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κηδεία του 39χρονου, καθώς η σορός του βρίσκεται ακόμη στο νεκροτομείο και υπάρχει σοβαρός φόβος για νέα επεισόδια.
Τρία επίπεδα αστυνομικής δράσης
Οι Αρχές έχουν οργανώσει την επιχείρηση σε τρεις βασικούς άξονες:
Πρώτον, η αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή, μετά το αιματηρό συμβάν. Η αστυνομία διενεργεί ελέγχους σε σπίτια, συγκεντρώνει μαρτυρίες και πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό όπλων, εμποδίζοντας παράλληλα οποιονδήποτε να κινηθεί ελεύθερα εντός και εκτός του χωριού.
Δεύτερον, η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός των καταζητούμενων που διέφυγαν μετά την ένοπλη συμπλοκή. Οι αρχές εξετάζουν στοιχεία για τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε υπόπτους, προκειμένου να τους εντοπίσουν και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.
Τρίτον, η ευρύτερη αύξηση της εγκληματικότητας στην Κρήτη, που το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία. Από τη βεντέτα στη γιορτή Κάστανου στα Χανιά μέχρι το αιματηρό επεισόδιο στα Βορίζια, την επίθεση στον πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη και την κατάληψη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η κατάσταση καταγράφεται ως εξαιρετικά σοβαρή.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.







































































































