Η Κίνα απειλεί τον Καναδά: Απελευθερώστε την CFO της Huawei γιατί αλλιώς…

Για μεγάλες συνέπειες προειδοποιεί η Κίνα τον Καναδά σε περίπτωση που δεν απελευθερώσει την «κληρονόμο» του κινεζικού κολοσσού Huawei, Μενγκ Ουάνγκζου, η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στον Καναδά κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα η διάδοχος της Huawei φέρεται ότι εξαπάτησε πολλές τράπεζες σχετικά με μια θυγατρική της Huawei ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στην ιρανική αγορά, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Τεχεράνη. Αν όλα αυτά επαληθευτούν σύμφωνα με το Reuters, θα αντιμετωπίσει βαριές κατηγορίες και κινδυνεύει ακόμα και με ποινή φυλάκισης 30 ετών.

Μην το χάσεις:  Συνταξιούχοι: Ποιοι δικαιούνται αναδρομικά από 10 έως 48 μήνες

Η Μενγκ, υποστήριξε ότι ο κινεζικός κολοσσός δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία Skycom μολονότι «η Skycom είναι η Huawei», όπως ανέφερε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της ακρόασης, που παρεμπιπτόντως εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της 46χρονης, που ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους..

Η είδηση της σύλληψης της Ουανγκζού ήρθε λίγο μετά την κήρυξη εκεχειρίας στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των G20 και προκάλεσε ιδιαίτερη αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές από τον φόβο κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

Μην το χάσεις:  Τόμας Βίζερ: Η Ελλάδα διαθέτει χρηματικό απόθεμα για τους επόμενους μήνες

Την ίδια ώρα ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του δεν είχε καμία εμπλοκή στη σύλληψη αλλά η αντίδραση των κινεζικών Αρχών ήταν οργισμένη, με τον εκπρόσωπο της κινεζικής πρεσβείας στον Καναδά να απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του στελέχους της Huawei.

loading...