Φανταστικό Κέικ σοκολάτας απο τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. κακάο
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. γάλα
Για το σερβίρισμα
κακάο
ζάχαρη άχνη
100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το μείγμα των στερεών, συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε 3 κ.σ. από τα στερεά υλικά, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μία φόρμα κέικ 28 εκ. με τρύπα και βάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
- Σερβίρουμε με κακάο, άχνη ζάχαρη και λιωμένη κουβερτούρα.