Έριξε το… σάιτ του ο Άκης: Έδειξε την πιο αφράτη πασχαλινή τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα που δεν θα μείνει κομμάτι

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε στο site του μια απίστευτα αφράτη τυρόπιτα, με τραγανό φύλλο και βελούδινη γέμιση από μπεσαμέλ και φέτα. Το αποτέλεσμα; Το site του κυριολεκτικά «έπεσε» από την επισκεψιμότητα!

Η συνταγή του Άκη για αφράτη τυρόπιτα

Οι τυρόπιτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής καθημερινότητας — τρώγονται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτή εδώ, όμως, είναι ξεχωριστή. Συνδυάζει την παράδοση με την τεχνική μιας απλής αλλά πλούσιας κρέμας μπεσαμέλ, κάνοντάς την εξαιρετικά αφράτη και νόστιμη.

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά για την κρέμα μπεσαμέλ

Για τη γέμιση

Για το στήσιμο της πίτας

Πώς θα τη φτιάξετε βήμα-βήμα

Ξεκινάμε με την κρέμα μπεσαμέλ

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, σε μικρές δόσεις.
Ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε δόση για να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
Μόλις το γάλα απορροφηθεί, συνεχίζουμε με την επόμενη δόση, πάντα ανακατεύοντας.
Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια, η μπεσαμέλ είναι έτοιμη — απαλή και κρεμώδης.

Ολοκλήρωση της γέμισης

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, τρίβουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια και ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μη διαλυθεί εντελώς.
Τέλος, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αν χρειαστεί, διορθώνουμε τη γεύση με λίγο ακόμη αλάτι ή πιπέρι.

Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Δείτε το βίντεο






Exit mobile version