Η ιστορία μιας όμορφης και ταλαντούχας γυναίκας που προτίμησε να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και «έφυγε» νωρίς, αφήνοντας πίσω της μια σπάνια διαδρομή στην τέχνη αλλά και στη ζωή.

Η Μαίρη Κυβέλου
Ένα σύντομο πέρασμα από τον καλλιτεχνικό χώρο
Η Μαίρη Κυβέλου ήταν από εκείνες τις γυναίκες που σαγήνευαν με την ομορφιά και το ήθος τους, αλλά δεν επέλεξαν να κυνηγήσουν την απόλυτη δόξα. Η πορεία της στον χώρο του θεάματος κράτησε μόλις 13 χρόνια, από το 1968 μέχρι το 1981, αφήνοντας όμως το αποτύπωμά της σε όσους την γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι η λάμψη του θεάματος δεν ήταν για εκείνη και προτίμησε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Από το Εθνικό Θέατρο στο Λονδίνο
Η Μαίρη Κυβέλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, αποφοιτώντας το 1968. Την ίδια χρονιά, μόλις στα 23 της, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην παράσταση «Ο κουτσομπόλης» του Δημήτρη Ψαθά, που ανέβασε ο θίασος του Γιάννη Γκιωνάκη.
Παράλληλα, πέρασε και από τη Σχολή Δραματικής Τέχνης του σκηνοθέτη Πίτερ Χολ στο Λονδίνο, ενώ ολοκλήρωσε και σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε πτυχίο.
Όμορφη και με ταλέντο
Με εμφάνιση σαν ζωντανή κούκλα, δεν άργησε να τραβήξει τα βλέμματα στον καλλιτεχνικό χώρο της εποχής. Πολλοί είδαν σε εκείνη μια υποψήφια πρωταγωνίστρια, ικανή να ακολουθήσει τα βήματα μεγάλων ηθοποιών.
Η διαφορά της δεκαετίας του ’70
Η δεκαετία του 1970 όμως δεν είχε την ίδια δυναμική για τον ελληνικό κινηματογράφο όπως η προηγούμενη. Οι παραγωγές και τα χρήματα είχαν μειωθεί αισθητά. Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέλου κατάφερε να παίξει σε αρκετές ταινίες. Ξεκίνησε το 1969 στην ταινία «Ξύπνα καημένε Περικλή», στον ρόλο της τραγουδίστριας Μπούμπας. Συνολικά συμμετείχε σε 11 κινηματογραφικές παραγωγές, με τελευταία της ταινία το «Ο άνθρωπος-λαχείο» το 1979.
Η θεατρική πορεία και η χαμένη τηλεοπτική της δουλειά
Η ενασχόλησή της με το θέατρο ήταν συνεχής, όμως δεν κατάφερε ποτέ να εμφανιστεί σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, παρά την αποφοίτησή της από τη Σχολή του.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές της δεκαετίας του ’70, οι οποίες όμως σε μεγάλο βαθμό έχουν χαθεί, καθώς η ΕΡΤ της εποχής ηχογραφούσε επάνω στις ίδιες κασέτες. Έτσι δεν έχουν σωθεί σκηνές από συμμετοχές της σε σειρές όπως «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου» ή «Έβδομος ουρανός». Ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος της στη μικρή οθόνη ήταν δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στη σειρά «Εκείνες κι εγώ».
Η συνειδητή αποχώρηση και η οικογένεια
Η ζωή της πήρε άλλη τροπή όταν παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Νίκο Απέργη. Το 1981 αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποκριτική για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Αντώνη, ο οποίος δεν ακολούθησε τα χνάρια των γονιών του.

Ο Νίκος Απέργης είχε αποκαλύψει το 2012 σε συνέντευξή του στο Ciao:
«Η μάνα του και εγώ τον αποτρέψαμε. Τελείωσε στο πανεπιστήμιο, στην ΑΣΟΕΕ, μάρκετινγκ και κάνει consulting σε διάφορους χώρους που έχουν ανάγκη και εξειδικεύεται στο μάνατζμεντ και το μάρκετινγκ».
Ένας πρόωρος χαμός που στοίχισε
Η Μαίρη Κυβέλου δεν πρόλαβε να ζήσει όπως θα ήθελε. Διαγνώστηκε με καρκίνο και έφυγε από τη ζωή το 2005, σε ηλικία μόλις 60 ετών. Η απώλειά της σημάδεψε τον σύζυγό της, ο οποίος έφυγε και εκείνος επτά χρόνια μετά.

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα:
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.




































![Alldaynews.gr Νεαρός στη λαϊκή τα “Χώνει” στα γερόντια: «Ρε μ@.@κες – Θα πεθάνετε ρε πάτε καλα;»[video]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2020/03/laiki-360x180.jpg)






![Alldaynews.gr Έλληνες celebrities που άλλαξαν το όνομά τους – Ποιός είναι ο Πάκας και ποιά η Καρπούζη; [photos]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2016/07/hristos-politis-360x180.jpg)




























































