Μια καλοκαιρινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Χρόνος Εκτέλεσης: 30 Λεπτά-Μερίδες 2
Συστατικά
- 150 γρ. μαύρες φακές
- 150 γρ. πορτοκαλί φακές
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 αυγά
- 1 χούφτα ρόκα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
- πιπέρι
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- 100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
[ad id=”215657″]
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τις φακές, με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα αυγά σε μία κατσαρόλα για 6 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
- Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
- Σε ένα μπολ-βαθύ πιάτο προσθέτουμε τις φακές, τη ρόκα, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τα αυγά στην μέση και τα προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα μας μαζί με τα ντοματίνια.
- Τέλος πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο.
akispetretzikis.com