Λαζάρου – μυστικά για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: «Η πρώτη μου συμβουλή είναι ότι ο οικοδεσπότης και η οικοδέσποινα πρέπει να μπουν στο τραπέζι με τους καλεσμένους και όχι να τους τρώει κουζίνα, τα καλέσματα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα» υπογράμμισε αρχικά ο γνωστός σεφ.
Τις συμβουλές του για την προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας μοιράστηκε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.
Για την ετοιμασία της γαλοπούλας ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε: «Η γαλοπούλα αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι να μπει στην άλμη τουλάχιστον για μια νύχτα. Η διαδικασία της άλμης είναι απλή. Χρησιμοποιούμε περίπου 200 γραμμάρια αλάτι, 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή, 3-4 λίτρα νερό, ανάλογα το μέγεθος γαλοπούλας, 500 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, κόκκους πιπέρι, φύλλα δάφνης και θυμάρι.
Όλα αυτά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και μαρινάρουμε για μια νύχτα τη γαλοπούλα. Η γαλοπούλα αυτή στην άλμη θα μαλακώσει, θα απορροφήσει λίγο από το αλάτι και θα γίνει πολύ πιο νόστιμη. Τώρα η γέμιση αλλάζει κατά περίσταση… Αυτό που θέλω στη γέμιση και το κάνω πάρα πολύ συχνά είναι να χρησιμοποιώ Amaretto. Μου αρέσει πάρα πολύ. Δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στη γέμιση και την κάνει κάπως ιδιαίτερη».
Δείτε το σχετικό video από την εκπομπή της ΕΡΤ εδώ.