Χαλάρωση κόλπου και πρόπτωση μήτρας – Σύγχρονες λύσεις με laser

Πριν και μετά την εμμηνόπαυση οι γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα, τα οποία είναι απόρροια των τοκετών, της κληρονομικότητας ή του χρόνου που περνάει.

Η χαλάρωση κόλπου και η πρόπτωση μήτρας είναι δύο από τα πιο συχνά προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με την αλλοίωση του γεννητικού συστήματος της γυναίκας.

Χαλαρότητα κόλπου και πρόπτωση μήτρας

Όταν ο κόλπος χαλαρώνει, τότε τα τοιχώματά του είναι φανερά και μπορεί να εξέχουν από αυτός. Σε κάποιες περιπτώσεις, η χαλάρωση μπορεί να συνοδεύεται από πρόπτωση μήτρας και έχουμε τον συνδυασμό χαλάρωση μήτρας και κόλπου.

Η γυναίκα μπορεί να αντιληφθεί πολύ εύκολα την αλλαγή. Να την αναγνωρίσει είτε με την δακτυλική ψηλάφηση, είτε με τη χρήση καθρέφτη, είτε να κατανοήσει κάποιες αλλαγές κατά την σεξουαλική επαφή.

Μην το χάσεις:  Ισορροπημένη διατροφή: Αυξήστε τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής

Τα συμπτώματα που συνήθως εμφανίζονται, είναι:

  • Η αίσθηση βάρους χαμηλά
  • Πόνος στην μέση
  • Ενόχληση κατά την ορθοστασία
  • Λόγω συνεχούς τριβής του κόλπου, δεν αποκλείεται να υπάρχει και αίμα στο εσώρουχο

Η θεραπεία στην πρόπτωση μήτρας και στην πρόπτωση κόλπου είναι τα επονομαζόμενα πλέγματα, μία ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, με μικρή νοσηλεία και ανάρρωση.

Ξηρότητα κόλπου

Η ξηρότητα κόλπου αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που παρουσιάζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών σε οποιαδήποτε ηλικία. Βασική αιτία της διαταραχής αυτής είναι η έλλειψη οιστρογόνων και η αλλαγή στο ph το οποίο χαρακτηριστικά γίνεται πιο αλκαλικό, γεγονός που κάνει τον κόλπο να μην είναι τόσο ελαστικός όσο πρέπει.

Μην το χάσεις:  Σκηνές camping, μαχαίρια επιβίωσης, φακοί led - Κατασκήνωση στο πουθενά, χωρίς να φοβάστε τίποτα!

Παραδοσιακά η θεραπεία της κολπικής ξηρότητας ήταν επιτυχής με φαρμακευτική αγωγή. Η επιστήμη όμως έχει προχωρήσει και το Erbium laser μπορεί να διεισδύσει σε μεγάλο βάθος στον κόπο και να ερεθίσει την περιοχή που παράγει κολλαγόνο, επιφέροντας σωστή ενυδάτωση. Το αποτέλεσμα του laser ενάντια στην ξηρότητα κόλπου διαρκεί έως και έναν χρόνο!

Οι θεραπείες μπορούν να εκτελούνται σαν συνεδρίες, μέχρι ο γιατρός να καθορίσει ότι το αποτέλεσμα είναι θεμιτό.

Για να κλείσετε ραντεβού με έναν από τους καλύτερους γυναικολόγους, μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα Forever Laser.