Σε μία πρωτοφανή για τα αρχαιολογικά δεδομένα ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες στην Ιορδανία, όταν έφεραν στο φως ένα πανάρχαιο κόμικ, που χρονολογείται από τα πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του Ιησού.
Το κόμικ βρίσκεται σε μορφή τοιχογραφιών μέσα σε ταφικό μνημείο κοντά στην πόλη Μπάιτ Ρας στο βόρειο τμήμα τη χώρας, ενώ το γεγονός που προξένησε και την μεγαλύτερη εντύπωση στους αρχαιολόγους ήταν η ύπαρξη δύο διαφορετικών γλωσσών γραφής στις λεζάντες, που συνόδευαν τις τοιχογραφίες, καθώς μερικές είναι γραμμένες στα αραμαϊκά (μία γλώσσα που ομιλούταν από τους ντόπιους εκείνης της περιόδου) αλλά και στα αρχαία ελληνικά.
Εικάζεται ότι το ταφικό μνημείο ανήκει σε εξέχουσα μορφή της ρωμαϊκής διοίκησης στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινιστεί με ακρίβεια το πρόσωπο που αφορά.
Οι επιστήμονες που ερευνούν το ταφικό μνημείο από το 2016 κι έπειτα, όταν κι ήρθε στο φως κατά τύχη και λόγω εργασιών κατασκευής δρόμου στην περιοχή, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν σχεδόν 206 ξεχωριστές ανθρώπινες φιγούρες στις τοιχογραφίες, ενώ περίπου 60 μικρές ή μεγαλύτερες λεζάντες, πλαισιώνουν τις ζωγραφιές που αναπαριστούν όσα ήθελε να εκφράσει ο καλλιτέχνης του μνημείου.
Οι τοιχογραφίες βρίσκονται τόσο στους τοίχους όσο και στην οροφή του τάφου, ενώ σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το concept του κόμικ είναι η αναπαράσταση της κατασκευής της πόλης Καπιτωλία από τους Ρωμαίους κατακτητές της περιοχής.
Πηγές: gazzetta.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.