Στην ιδιότυπη «έκθεση» συμπεριλαμβάνονται επίσης ανθρώπινα όργανα – Χρειάστηκε να εκδοθεί δικαστική απόφαση ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει
Διακόσια ανθρώπινα όργανα και 20 πτώματα είναι τα εκθέματα ενός μουσείου στο Βερολίνο.
Η ιδέα των μακάβριων εκθεμάτων ανήκει στον αμφιλεγόμενο Γερμανό επιστήμονα, ανατόμο Γκίντερ φον Χάγκενς, γνωστό και ως «Δρ. Θάνατο». Ο φον Χάγκενς είναι γνωστός στην πατρίδα του για την «πλαστινοποίηση», τη συντήρηση ανθρώπινων σωμάτων σε ύλη που μοιάζει με πλαστικό και την δημόσια έκθεσή τους.
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο “Efe”, πριν από ένα μήνα, το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου, αφού μελέτησε και απέρριψε τις αντιρρήσεις του γερμανικού υπουργείου Υγείας, έδωσε τελικά το «πράσινο φως» στον φον Χάγκενς να ανοίξει μία μόνιμη έκθεση στην Alexanderplatz και πιο συγκεκριμένα στον «Πύργο Τηλεόρασης» του Βερολίνου.
O αρμόδιος δικαστής έκρινε πως τα «πλαστινοποιημένα» πτώματα που εκθέτουν στο μουσείο ο φον Χάγκενς και η σύζυγός του, Ανγκελίνα Γουόλει, δεν θεωρούνται πτώματα με τη νομική έννοια.
Για τον φον Χάγκενς η διαδικασία της πλαστινοποίησης έχει στόχο να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να δείξει το θαύμα της ανθρώπινης ανατομίας και τον τρόπο λειτουργίας της.
Ο 70χρονος φον Χάγκενς δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί. Η δημόσια νεκροψία που είχε πραγματοποιήσει το 2002 μπροστά σε θεατές και μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την γερμανική τηλεόραση είχε προκαλέσει τη θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία, όπως και η περιοδεία της έκθεσης του “Body World” το 2004.
protothema.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.