Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας έναν 21χρονο να ρισκάρει τη ζωή του, πηδώντας από βράχο ύψους 42 μέτρων στην Αυστραλία. Η κατάδυση κατέληξε σε σοβαρό ατύχημα που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο.
Μοιραία βουτιά από μεγάλο ύψος
Ο 21χρονος Βάλι Γκράχαμ αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει μια ακραία κατάδυση από έναν καταρράκτη στην ενδοχώρα της Αυστραλίας, με στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης. Το εντυπωσιακό, αλλά και τρομακτικό άλμα καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral.
Όπως καταγράφεται στα πλάνα, ο Γκράχαμ ανεβαίνει σε έναν βράχο δίπλα από τον καταρράκτη και παίρνει θέση για τη βουτιά. Πηδάει με φόρα, πραγματοποιεί μια περιστροφή στον αέρα και πέφτει με άβολη στάση στο νερό. Η σφοδρότητα της πρόσκρουσης αποδείχθηκε καταστροφική.
Σοβαροί τραυματισμοί και δύσκολη ανάρρωση
Το άλμα των 42,5 μέτρων από τον καταρράκτη Minnehaha στα Γαλάζια Όρη της Νέας Νότιας Ουαλίας έγινε στις 11 Ιουνίου. Η κατάληξή του ήταν τραγική: ο νεαρός υπέστη κάταγμα στο κρανίο, έσπασε την πλάτη του, έπαθε διάσειση και ρήξη τυμπάνου. Σύμφωνα με τη DailyMail.com, χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις και να ξεκινήσει μακρά περίοδο αποκατάστασης.
Σωτήρια η παρέμβαση των παρατηρητών
Ο Βάλι είχε προνοήσει να έχει μαζί του ομάδα ασφαλείας, αποτελούμενη από παρατηρητές που περίμεναν στη βάση του καταρράκτη. Μόλις τον είδαν να πέφτει άτσαλα στο νερό, έσπευσαν να πηδήξουν και να του προσφέρουν βοήθεια.
Κι όμως, παρά τους εκτεταμένους τραυματισμούς, κατάφερε να συνέρθει μέσα στο νερό και να κολυμπήσει μόνος του μέχρι την άκρη της λίμνης, βγαίνοντας τελικά σε στέρεο έδαφος.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Ο νεαρός, κάτοικος του Νιούκαστλ, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προχώρησαν σε επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Χρειάστηκε πολλές ημέρες νοσηλείας και ακόμα περισσότερες για ανάρρωση.
Αισιόδοξος μετά την περιπέτεια
Δύο ημέρες μετά το περιστατικό, ο Βάλι Γκράχαμ θέλησε να καθησυχάσει τους φίλους και ακόλουθούς του στα social media, ανεβάζοντας ενημέρωση ότι σύντομα θα επιστρέψει δυνατός:
«Σύντομα θα είμαι μια χαρά», έγραψε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αγάπη του για την περιπέτεια δεν έχει σβήσει.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.